U(ge)oversigt 22 med bidrag fra EfB Spar Nord Cup

Af: Alfred Winther Groth

U19

Randers Freja FC 1 – 1 FC Roskilde

13’ 0-1, Mathias Rehder

40’ 1-1, Tobias Klysner Breuner

U19-drengene spillede en rigtig fin kamp, hvor de endelig genfandt det niveau, de tidligere har leveret i sæsonen og bragte dem tæt på topstriden. Forholdene var da også fornemme, da kampen blev spillet på Cepehus Park Randers, hvor Superliga-holdet normalt spiller. Efter et kvarters tid kom drengene foran på et godt, gennemspillet angreb, som Mathias Rehder elegant afsluttede. Herefter fik værterne for meget rum, som de køligt udnyttede lige inden pausefløjtet. I anden halvleg blev det ikke til de helt store chancer – men endelig flyder spillet for drengene. Og det håber vi, at de tager med til den sidste spillerunde!

U17

Slagelse B&I 5 – 1 FC Roskilde

19’ 1-0, Mikkel Petersen

32’ 2-0, Enes Osmic

50’ 3-0, Baker Adnan

51’ 4-0, Enes Osmic

82’ 4-1, William Vincens Olsen

90’ 5-1, Magnus Ettrup

Fodbold er et pudsigt spil, hvor resultatet ikke altid afspejler kampen. Det var noget af den forklaring, der lå bag U17-holdets kamp i Slagelse. I bund og grund spillede drengene en god kamp, når de var på bolden. Men forudsætningerne var svære, da modstanderen ikke havde mange intentioner om reelt set at spille fodbold. De var dødsensfarlige på omstillingerne, hvilket Ørnene ikke kunne lukke ned for – og det var også det, der sikrede Slagelse B&I sejren. Fire scoringer efter omstillinger og en enkel på dødbolde.

U17 Future

FC Roskilde 0 – 2 A27

40’ 0-1, Oscar Jørgensen

50’ 0-2, Mathias Emil Rahbek

Future-holdet gjorde en fin figur mød A27, når de selv var på bolden. I de første dele af spillet – det man kalder fase 1 og fase 2 – var drengene klart det dominerende hold. Men der manglede slet og ret slutprodukt. Det kom sig primært af, at drengene ikke arbejdede nok for hinanden og ikke præsterede på det niveau, de før har gjort. A27 har dog tidligere i sæsonen været kyniske og det var tydeligt, at midterholdet fra Roskilde var overmatchet af en af rækkens tophold.

 

EfB Spar Nord Cup

I weekenden var der seks hold fra RB1906 og FC Roskilde afsted til den årlige EfB Spar Nord Cup, der som navnet antyder foregår i Esbjerg.  

U15

Vores ældste årgang måtte nøjes med en tredjeplads i deres pulje, da de efter et par indledende gode resultater tabte den afgørende kamp til en norsk modstander. Drengene svarede dog hurtigt tilbage og vandt den sidste kamp mod Hvidovre IF. En stor ros skal de have for alle at steppe op, når der manglede en håndfuld spillere grundet skader. De blev erstattet af U14-spillere, der virkelig gjorde deres bedste. En godkendt turnering af drengene, der trods svære betingelser kan være deres præstation bekendte.

U14

Sidste års finalister var nok engang i hopla – og det til trods for at have afgivet flere holdkammerater til U15-holdet. Efter at have vundet alle deres kampe i gruppen var U14-holdet klar til semifinalen, hvor Esbjerg fB ventede. Hjemmebaneholdet vandt en kneben sejr i en velspillet fodboldkamp, hvor begge hold ville spille fodbold og ud over stepperne. Men nederlaget til trods bød turneringen på masser af succesoplevelser i de mange sejre, foruden de hyggelige stunder udenfor banen.

U13

En succes tilfaldt også U13-drengene, der i den grad trængte til det efter et hårdt forår. Det blev til to flotte sejre i puljen, hvor de endte på en tredjeplads. En 5-0-sejr over Ledøje Smørum var med til at understrege, at drengene sagtens kan spille fodbold og i den grad har niveauet til det. Niveauet er så at sige over de næstbedste og lige under de allerbedste.

U10+U11+U12

Fra RB1906 var U10, U11 og U12 afsted. Det var en stor fornøjelse at se drengene give den gas og vise en masse kampgejst. Det var tydeligt at se, at der kommer nogle spændende generationer med spændende spillere op, som vi i fremtiden kan vente os meget godt fra.