U(ge)oversigt 14

Af: Alfred Winther Groth

U19 Divisionen

Viborg FF 3 – 1 FC Roskilde

22’ 0-1, Lucas Rejnhold Steen

44’ 1-1, Simon Søndergård

80’ 2-1, Victor Lynggaard

81’ 3-1, Mads Frederiksen

Efter sidste uges sønderknusende sejr over Næsby BK havde U19-holdet alle kortene på hånden, da turen lørdag gik til Viborg. Med en nok en sejr kunne de fortsat holde sig i spidse af U19 Divisionen og holde liv i håbet. Og drengene kom da også fint fra start, da Lucas Rejnhold Steen satte et gudemål ind. Et hurtigt træk fra højre side mod midten af banen – og så blev bolden ellers følt ind i modsatte hjørne med en henrivende kattepote. Inden pausen fik værterne så et lidt tilfældigt mål efter et hjørnespark. Med få minutter tilbage af kampen blev det hele afgjort på 70 sekunder, da først to kommunikationsfejl i forsvaret blev køligt udnyttet af de grønblusede fra Viborg. Nederlaget til trods har drengene stadig godt trit med toppe af rækken, hvor der nu kun er ét point til AB på førstepladsen.

 

U17 Divisionen

Viborg FF 3 – 1 FC Roskilde

51’ 1-0, Marc Birkelund

77’ 2-0, Anel Hamzic

79’ 2-1, Saif Ahmed

90’ 3-1, Abdul Wahid Hanan

Efter en første halvleg, der bølgede meget frem og tilbage fik anden halvleg en mareridsstart, da værterne lynhurtigt udnyttede en forsvarsfejl og udplacerede Marcus Skovgaard i ørnemålet. Til trods for, at Viborg i første halvlegs afslutning var blevet reduceret med en mand, fik drengene ikke helt fat i spillet. Selvom holdets topscorer Saif Ahmed satte lidt liv i håbet, blev det til endnu et 3-1-nederlag til Viborg – ganske som U19-holdet. U17-holdet er nu på en ottende plads. Det ser dermed ud til, at resten af sæsonen handler mest om forberedelse til den næste sæson. Det giver formentlig plads til, at de mange førsteårs U17-spillere kan få nogle minutter i benene.

 

U17 Future

FC Roskilde II 1 – 3 KB II

12’ 0-1, Alexander Maribo

19’ 0-2, Hassan Barakat

72’ 1-2, Jonathan Bolvig-Frøkjær

80’ 1-3, Hassan Barakat

Når man ikke er klar fra start, er der kontant afregning i fodboldverdenen. Det fik U17 Future-holdet at føle, da de bød KB op til dans. På en ”normal” dag havde københavnerne været et fint match, der godt kunne slås. Men ikke denne gang. Drengene spillede under deres vanlige niveau og måtte se sig slået af et på dagen bedre hold.

 

U15

FC Roskilde 2 – 2 AB

22’ 0-1, Luca Birkehøj Mattey

38’ 0-2,

41’ 1-2, Filip Juncker Sørensen

48’ 2-2, Selvmål

Fuldstændig som med U17 Future var U15-drengene heller ikke helt klar fra start i weekendens kamp mod AB. Fra starten af kampen pressede gæsterne på og var klart overlegne på både fysik og hastighed. Det kostede i en første halvleg, der hurtigt går i glemmebogen. Kampbilledet blev noget andet i anden halvleg, hvor drengene formåede at lade bolden gøre arbejdet og spille sig ud af presset. Det gav pote med to mål – og ingen var vidst helt utilfredse med 2-2 som slutresultat.

 

U14

FC Roskilde 1 – 0 B.93 – anden halvleg

Efter en noget sløj start på sæsonen, fik U14 i weekenden deres første sejr. Drengene spiller gennemført en fremragende kamp og kunne sagtens have scoret flere mål. De spillede sig nemlig frem til en masse chancer, og trænerteamet sagde efter kampen, at gameplanen var blevet udført til UG. En fremragende optakt til en svær kamp næste weekend, hvor Brøndby IF venter.

 

U13

FC Roskilde 0 – 4 Lyngby Boldklub (0-1)

Generelt har U13-drengenes forår været præget af, at de formentlig er kommet et halvt år for tidligt op i det bedste selskab. Taktisk og teknisk kan drengene sagtens følge med og arbejder godt til hver træning og hver kamp. Men den store udfordring har særligt været det mentale, hvilket kom til udtryk i weekendens kamp mod Lyngby. Efter blot fire minutter kom gæsterne foran på en forsvarsfejl – og det betød, at gameplanen om at spille på omstillinger hurtigt blev skudt til hjørne..