Dobbelt svanejagt i sæsonåbningen for U17 og U19

Af: Alfred Winther Groth

U19 åbnede med et brag i lokalopgør

En fremragende første halvleg lagde grundlaget for en vigtig sejr til U19-drengene i jagten på en topplacering i U19 Divisionen. Selvom det kun blev til en enkel scoring af Mathias Rehder efter et fremragende oplæg i form af en chipbold, var det de første 45 minutter, der gjorde udslaget ifølge træner Thomas Axel Madsen. Drengene var bogstavelig talt i modvind, men viste i høj grad hvordan fodbolden spilles på flotteste vis, og det satte sine spor i HB Køge.

Anden halvleg blev en noget mere rodet affære, men drengene fandt skarpheden frem og særligt Lucas Rejnhold Steen brillerede med et fremragende mål, da han cementerede 3-0-sejren på en hurtig omstilling. Men sejren og målene til trods, er der stadig rigeligt at bygge videre på:

  • Jeg sagde til drengene efter kampen, at jeg er glad for vores præstation i de momenter, der var gode. Vi laver nogle gode mål, fine asisst og store chancer. Men jeg er ikke helt tilfreds med vores spil i anden halvleg. Vi presser det i gennem og mangler egentlig noget ro, siger U19-træner Thomas Axel Madsen,

  • Jeg er selvfølgelig altid glad for at vinde – så at vi kommer godt fra start og får tre point er det vigtigste. Men det er heller ikke nu, at vores spil skal toppe, så der er ting at arbejde videre med. Næste weekend har vi så HIK, som er en af de to hold, vi tabte til i efteråret.

I december måned sagde Madsen selv, at placeringen ikke var det vigtigste. Derimod var der stor fokus på spillet og drengenes udvikling. Det er fortsat i højsædet, men presser man en smule på, er han ikke bleg for at indrømme, at topstriden og tanken om en førsteplads er tillokkende – særligt for drengene:

  • Vi har ikke sat noget fast mål i forhold til slutplacering. Jeg ved, at drengene snakker om, at de gerne vil op i top og jagte sejren. Det er da klart, at jo længere vi kommer ind i turneringen og fortsat får sejre, jo sjovere og sjovere bliver kampene også. Kan vi blive ved med at holde fast på Randers og AB, skal vi da også gå efter det, slutter Thomas Axel Madsen af.

Læs også: U19-holdets flotte efterår med en af de yngste trupper (http://www.fc-roskilde.dk/2612-ungdomsonsdag-u19)

Med den flotte sæsonåbning over lokalrivalerne fra HB Køge er U19-holdet fortsat placeret på en tredjeplads og har fortsat godt fast i Randers Freja FC på førstepladsen, der kun er tre point foran.

 

U17

Mareridtsstart kostede point for U17

Den 17. november var sidste gang U17-drengene spillede en U17-Divisionskamp, og de var forståeligt nok noget spændte på at komme på græs for første gang i fire måneder:

  • Vi har kigget frem til netop den her kamp de sidste fire-fem måneder, fordi vi har så lang en vinterpause. Så at vi starter ud med sådan en modstander ved jeg ikke ligefrem, om er et ønskescenarie. Men nu er vi i gang, og skal ikke op mod HB Køge mere i sæsonen, siger U17-træner Mark Jensen

Efter blot to minutter skete det værst tænkelige, da en kommunikationsfejl i bagkæden betød, at HB Køge fik serveret en bold direkte i fødderne foran en prisgivet Conrad Kroman i målet. Derfor kom gæsterne desværre alt for tidligt foran:

  • Skal man vinde sådan en kamp, har man ikke råd til at lave fejl. Og det gør vi jo sådan set allerede i de første minutter af kampen. Men tager man det mål fra, så spiller vi lige op i store dele af kampen – og så kunne det være, at der havde ligget en mulighed og ventet til sidst. Det sker at man laver fejl, når man spiller på et niveau, der er lige et halvt-et helt år ældre end dem man træner med, fortæller U17-cheftræneren om et hold, der faktisk var noget yngre end lørdagens modstander,

  • Da vi i efteråret slår dem har vi en førsteårs U17-spillere i startopstillingen. I dag har vi fire førsteårs U17-spillere og en U15-spiller med. Så det er et helt andet hold, der spiller mod dem end i august. Vi mangler derfor noget erfaring – også matchet op mod HB Køges, der har en masse andetårs U17-spillere. Jeg sgu, at det var ganske udmærket.

Selvom drengene i store periode bed fra sig og kæmpede en hvis legemsdel ud af bukserne, så lykkedes det trods alt ikke at slå det klart bedste hold i rækken. Kampen endte 4-1 og det til trods, var der optimisme at spore hos Mark Jensen, der hæfter sig ved en flot fight og indsats fra holdet.

Efter nederlaget er de unge ørne på en sjetteplads. Men rækken er tæt og der er således kun syv point op til en andenplads. Noget der indgyder håb og tro på mulighederne i holdet, der oprindeligt gik efter en placering i den øvre halvdel af den 14 hold store division:

  • Fra starten af, var den overordnede målsætning. Den regulerede vi så lidt og sagde top fem. Men vi leger selvfølgelig med tanken om at kunne blande sig i top tre. Men målsætningen er fortsat top fem. Så må vi se om fem, seks, syv runder om vi stadig er med. Men top fem lige nu er et realistisk mål – og det synes jeg, vi skal gå efter, slutter Mark Jensen af.

Næste opgave for både U17- og U19-holdet er på lørdag, når HIK er næste gæster i Rådmandshaven.