U14 og U15 til træningskamp i OB

Af: Per Henning Jensen

 

Klokken er 8:45 da FC Roskildes U14- og U15-hold mødes i Rådmandshaven for at tage af sted til den sidste træningskamp inden deres respektive forårssæsoner starter. Dagens destination er Odense, hvor de bedste talenter fra Odense Boldklubs U14- og U15-hold venter. Og foran sig har de 35 unge Ørne en bustur på halvanden time. Den første kamp på programmet er klokken 12:00, hvor U15-drengene skal i aktion mod OB U15.

 

Halvanden time inden kampstart ankommer bussen med spændte spillere til OB's anlæg. Derefter står det på en gåtur for U15-truppen, så de kan strække benene efter den lange bustur. Med den korte gåtur overstået kan de egentlige forberedelser til kampen starte. Efter omklædningen tages der hul det taktiske oplæg fra cheftræner Morten Rasmussen og assistenttræner Frederik Rud.

 

Klokken 11:26 starter spillernes opvarmning ude på banen, hvor det primære fokus er at få varmet spillernes muskler op så de kan præsentere på højeste niveau.

 

Klokken 12:00 fløjtes kampen op, og en ganske underholdende kamp spilles igennem de næste 85 minutter. Resultatet af kampen er 3-0 til OB i en kamp, hvor FC Roskilde blev presset i flere perioder af kampen. Drengene leverede dog en ganske fin præstation, men kunne ikke hamle op med OBs effektive angrebsspil.

På sidelinjen har hele U14-truppen siddet og overværet kampen. Men på grund af deres egen kamp, bliver de nødt til gå fra U15-kampen efter første halvleg.

 

Klokken 12:48 startes forberedelserne for U14. Indledningsvis skiftes der til kampsættet i omklædningsrummet. Efter tøjskiftet holdes der et taktiskoplæg fra cheftræner Sune Engqvist og assistenttræner Thomas Rosenberg. Spillerne bliver her præsenteret for kampens fokusområder, der er holdets sidste forberedelser inden næste uges storkamp mod KB/FC København.

 

Klokken 13:23 Starter U14-spillernes deres opvarmning, mens U15-holdet spiller deres kamp færdig på banen ved siden af.

 

Klokken 14:00 starter kampen OB U14 - FC Roskilde U14. Hele kampen foregår i et utroligt højt tempo, hvor der bliver skabt mange chancer i begge ender af banen. OB var dog væsentligt mere effektive - hvilket resulterede i et nederlag på 1-5 til Ørnene.

 

Klokken 15:38 Triller bussen igen - denne gang i retning mod Roskilde. På trods af de to nederlag, var der flere positive aspekter af begge kampe, der kunne tages med videre. Således brugte de to trænerteams turen hjem på at se de optagede kampe, og analysere sig frem til, hvordan de kan forbedre drengenes præstationer med henblik på næste weekends kamp.