U(ge)oversigt 10

Af: Alfred Winther Groth

U19

FC Roskilde 2 – 1 HIK

37’ 1-0, Marc Sørensen

45’ 1-1, Amin El Barrani

79’ 2-1, Mattheo Cliford

Det spidser mere og mere til i toppen af U19 Divisionen, hvor de unge Ørne inden weekendens runde havde fire point op til Randers Freja på førstepladsen. Derfor går drengene ind til hver runde med maksimalt pres. Hver kamp skal vindes, hvis man vil spille med om ”guldet”. Det var også tilfældet i weekenden, hvor sidste uges flotte sejr 3-0-sejr over HB Køge skulle følges op. En meget lige første halvleg tippede til vores fordel, da Marc Sørensen efter 37 minutter få meter ude fra straffesparksfeltet hamrede til bolden og sendte den på flotteste vis op i målhjørnet. Efter en ærgerlig scoring kort inden pausen kom drengene ud til anden halvleg med ny energi og da Mattheo Cliford sprang frem som en trold af en æske og headede bolden ind, var sejren cementeret. Og eftersom Randers Freja kun spillede uafgjort, er der ny kun ét point op til førstepladsen!

U17

FC Roskilde 0 – 1 HIK

66’ 0-1, Armin Crncevic

Da lørdagens U17 Divisionskamp blev fløjtet op i Ørnereden var det med ti førsteårs U17-spillere og en enkel U15-spiller i lyseblå bluser. Der var set tung til den ungdommelige side, da Mark Jensen havde valgt sin startellever. Desværre gav det ikke det ønskede udbytte, og drengene spillede – trods god fight – ikke just den bedste kamp. Gæsterne fra HIK var noget uskarpe på dagen, og selv et straffespark i første halvleg var ikke nok til, at de kom foran. Men efter en times spil gjorde Armin Crncevic det onde ved Ørnene, da han på et hjørnespark steg til vejrs og heade bolden i en stor bue over Conrad Kromann i målet. 1-0 og dermed U17-drengenes andet nederlag i det nye år..

 U15

Slagelse B&I 0 – 2 FC Roskilde

14’ 0-1, Jonas Lindegaard

57’ 0-2, Praygod Pallangyo

U15-drengene fik en drømmestart på det nye år, da de efter kun et kvarter kom foran på mål af Jonas Lindegaard. En drømmestart på kampen fik Praygod Pallangyo også, da han blot et minut efter at være blevet skiftet ind, scorede det afgørende mål, der cementerede en flot sejr. De unge Ørne kunne ikke få en bedre start inden næste uges lokalopgør mod HB Køge.

U14

KB 3 – 2 FC Roskilde

3’ 0-1, Alexander Simmelhack

39’ 0-2, Alexander Simmelhack

42’ 1-2, Adam Daghim

46’ 2-2, Noah Nartey

54’ Nooh Donovan

Ligesom i efteråret er vores U14 drenge kommet i en meget svær pulje, hvor kun de bedste hold på Sjælland venter i foråret. Brøndby IF, KB/FC København, Farum BK/FC Nordsjælland, B93 og Lyngby Boldklub skal alle op mod en håndfuld talentfulde Ørne. I lørdags blev der så taget hul på foråret, da KB bød op til dans. Efter en dominerende første halvleg blev det desværre til et 3-2-nederlag. Den notoriske målskytte Alexander Simmelhack var igen på pletten og sendte to flotte mål i kassen, men det var ikke nok.

U13

FC Roskilde 0 – 6 Brøndby IF

Lig U14-drengene så skal vores yngste årgang i foråret også op mod de bedste hold fra Sjælland. Søndag middag var det Brøndby der lagde vejen forbi Ørnereden. Desværre spillede drengene ikke op til det niveau, de tidligere har vist og eksileret på, hvorfor det blev gæsterne, der relativt nemt hev sejren i land. Næste søndag må drengene op på hesten og sætte alle sejl ind for en sejr, når turen går til Farum Park.

U14 og U15 til træningskamp mod OB

Af: Per Henning Jensen

 

Klokken er 8:45 da FC Roskildes U14- og U15-hold mødes i Rådmandshaven for at tage af sted til den sidste træningskamp inden deres respektive forårssæsoner starter. Dagens destination er Odense, hvor de bedste talenter fra Odense Boldklubs U14- og U15-hold venter. Og foran sig har de 35 unge Ørne en bustur på halvanden time. Den første kamp på programmet er klokken 12:00, hvor U15-drengene skal i aktion mod OB U15.

 

Halvanden time inden kampstart ankommer bussen med spændte spillere til OB's anlæg. Derefter står det på en gåtur for U15-truppen, så de kan strække benene efter den lange bustur. Med den korte gåtur overstået kan de egentlige forberedelser til kampen starte. Efter omklædningen tages der hul det taktiske oplæg fra cheftræner Morten Rasmussen og assistenttræner Frederik Rud.

 

Klokken 11:26 starter spillernes opvarmning ude på banen, hvor det primære fokus er at få varmet spillernes muskler op så de kan præsentere på højeste niveau.

 

Klokken 12:00 fløjtes kampen op, og en ganske underholdende kamp spilles igennem de næste 85 minutter. Resultatet af kampen er 3-0 til OB i en kamp, hvor FC Roskilde blev presset i flere perioder af kampen. Drengene leverede dog en ganske fin præstation, men kunne ikke hamle op med OBs effektive angrebsspil.

På sidelinjen har hele U14-truppen siddet og overværet kampen. Men på grund af deres egen kamp, bliver de nødt til gå fra U15-kampen efter første halvleg.

 

Klokken 12:48 startes forberedelserne for U14. Indledningsvis skiftes der til kampsættet i omklædningsrummet. Efter tøjskiftet holdes der et taktiskoplæg fra cheftræner Sune Engqvist og assistenttræner Thomas Rosenberg. Spillerne bliver her præsenteret for kampens fokusområder, der er holdets sidste forberedelser inden næste uges storkamp mod KB/FC København.

 

Klokken 13:23 Starter U14-spillernes deres opvarmning, mens U15-holdet spiller deres kamp færdig på banen ved siden af.

 

Klokken 14:00 starter kampen OB U14 - FC Roskilde U14. Hele kampen foregår i et utroligt højt tempo, hvor der bliver skabt mange chancer i begge ender af banen. OB var dog væsentligt mere effektive - hvilket resulterede i et nederlag på 1-5 til Ørnene.

 

Klokken 15:38 Triller bussen igen - denne gang i retning mod Roskilde. På trods af de to nederlag, var der flere positive aspekter af begge kampe, der kunne tages med videre. Således brugte de to trænerteams turen hjem på at se de optagede kampe, og analysere sig frem til, hvordan de kan forbedre drengenes præstationer med henblik på næste weekends kamp.

Dobbelt Svanejagt i sæsonåbningen for U17 og U19

Af: Alfred Winther Groth

U19 åbnede med et brag i lokalopgør

En fremragende første halvleg lagde grundlaget for en vigtig sejr til U19-drengene i jagten på en topplacering i U19 Divisionen. Selvom det kun blev til en enkel scoring af Mathias Rehder efter et fremragende oplæg i form af en chipbold, var det de første 45 minutter, der gjorde udslaget ifølge træner Thomas Axel Madsen. Drengene var bogstavelig talt i modvind, men viste i høj grad hvordan fodbolden spilles på flotteste vis, og det satte sine spor i HB Køge.

Anden halvleg blev en noget mere rodet affære, men drengene fandt skarpheden frem og særligt Lucas Rejnhold Steen brillerede med et fremragende mål, da han cementerede 3-0-sejren på en hurtig omstilling. Men sejren og målene til trods, er der stadig rigeligt at bygge videre på:

  • Jeg sagde til drengene efter kampen, at jeg er glad for vores præstation i de momenter, der var gode. Vi laver nogle gode mål, fine asisst og store chancer. Men jeg er ikke helt tilfreds med vores spil i anden halvleg. Vi presser det i gennem og mangler egentlig noget ro, siger U19-træner Thomas Axel Madsen,

  • Jeg er selvfølgelig altid glad for at vinde – så at vi kommer godt fra start og får tre point er det vigtigste. Men det er heller ikke nu, at vores spil skal toppe, så der er ting at arbejde videre med. Næste weekend har vi så HIK, som er en af de to hold, vi tabte til i efteråret.

I december måned sagde Madsen selv, at placeringen ikke var det vigtigste. Derimod var der stor fokus på spillet og drengenes udvikling. Det er fortsat i højsædet, men presser man en smule på, er han ikke bleg for at indrømme, at topstriden og tanken om en førsteplads er tillokkende – særligt for drengene:

  • Vi har ikke sat noget fast mål i forhold til slutplacering. Jeg ved, at drengene snakker om, at de gerne vil op i top og jagte sejren. Det er da klart, at jo længere vi kommer ind i turneringen og fortsat får sejre, jo sjovere og sjovere bliver kampene også. Kan vi blive ved med at holde fast på Randers og AB, skal vi da også gå efter det, slutter Thomas Axel Madsen af.

Læs også: U19-holdets flotte efterår med en af de yngste trupper (http://www.fc-roskilde.dk/2612-ungdomsonsdag-u19)

Med den flotte sæsonåbning over lokalrivalerne fra HB Køge er U19-holdet fortsat placeret på en tredjeplads og har fortsat godt fast i Randers Freja FC på førstepladsen, der kun er tre point foran.

 

U17

Mareridtsstart kostede point for U17

Den 17. november var sidste gang U17-drengene spillede en U17-Divisionskamp, og de var forståeligt nok noget spændte på at komme på græs for første gang i fire måneder:

  • Vi har kigget frem til netop den her kamp de sidste fire-fem måneder, fordi vi har så lang en vinterpause. Så at vi starter ud med sådan en modstander ved jeg ikke ligefrem, om er et ønskescenarie. Men nu er vi i gang, og skal ikke op mod HB Køge mere i sæsonen, siger U17-træner Mark Jensen

Efter blot to minutter skete det værst tænkelige, da en kommunikationsfejl i bagkæden betød, at HB Køge fik serveret en bold direkte i fødderne foran en prisgivet Conrad Kroman i målet. Derfor kom gæsterne desværre alt for tidligt foran:

  • Skal man vinde sådan en kamp, har man ikke råd til at lave fejl. Og det gør vi jo sådan set allerede i de første minutter af kampen. Men tager man det mål fra, så spiller vi lige op i store dele af kampen – og så kunne det være, at der havde ligget en mulighed og ventet til sidst. Det sker at man laver fejl, når man spiller på et niveau, der er lige et halvt-et helt år ældre end dem man træner med, fortæller U17-cheftræneren om et hold, der faktisk var noget yngre end lørdagens modstander,

  • Da vi i efteråret slår dem har vi en førsteårs U17-spillere i startopstillingen. I dag har vi fire førsteårs U17-spillere og en U15-spiller med. Så det er et helt andet hold, der spiller mod dem end i august. Vi mangler derfor noget erfaring – også matchet op mod HB Køges, der har en masse andetårs U17-spillere. Jeg sgu, at det var ganske udmærket.

Selvom drengene i store periode bed fra sig og kæmpede en hvis legemsdel ud af bukserne, så lykkedes det trods alt ikke at slå det klart bedste hold i rækken. Kampen endte 4-1 og det til trods, var der optimisme at spore hos Mark Jensen, der hæfter sig ved en flot fight og indsats fra holdet.

Efter nederlaget er de unge ørne på en sjetteplads. Men rækken er tæt og der er således kun syv point op til en andenplads. Noget der indgyder håb og tro på mulighederne i holdet, der oprindeligt gik efter en placering i den øvre halvdel af den 14 hold store division:

  • Fra starten af, var den overordnede målsætning. Den regulerede vi så lidt og sagde top fem. Men vi leger selvfølgelig med tanken om at kunne blande sig i top tre. Men målsætningen er fortsat top fem. Så må vi se om fem, seks, syv runder om vi stadig er med. Men top fem lige nu er et realistisk mål – og det synes jeg, vi skal gå efter, slutter Mark Jensen af.

Næste opgave for både U17- og U19-holdet er på lørdag, når Hvidovre IF er næste gæster i Rådmandshaven.