Information og Nyheder fra FC Roskilde Ungdom

Nye spillere i U14 fra vores samarbejdsklubber;

  • Hugo Bøje Munter og Arvid Birch Laursen fra RB1906
  • Andreas Dahl og Christian Bruhn fra Jyllinge FC,
  • Alexander Jensen fra Undløse BK.

Nyheder 2016

FCR Camp ugen, en kæmpe succes !!

Cheftræner, Mark Jensen

Cheftræner for U13 og U14 2016/17

Fra den nye sæson har vi nu cheftrænerne på plads for vores U13 og U14 elitehold.

Vores nuværende U13 cheftræner Mark Jensen vil følge drengene op på U14. Mark er i øjeblikket i gang med A uddannelsen, og dette er et naturligt step i Marks udvikling.

Ny cheftræner for den kommende U13 årgang 2004 hold bliver Morten Lauritzen. Morten har flere års trænererfaring og har selv spillet fodbold på højeste nationale niveau.

Vi byder Morten velkommen ombord i FC Roskilde.

Månedens Spiller for April 2016

FC Roskilde ungdom vælger hver måned månedens spiller. Der har i april været rigtig mange gode præstationer individuelt og på holdene. Rigtig mange spillere udvikler sig meget, men en har gjort det bedre end alle de andre.

Månedens spiller er:...
Frederik Koza

Frederik har kun været i FC Roskilde i 3½ måned, men har på den korte tid gennemgået en fantastisk udvikling. Frederik kommer fra Solrød og har i de tidlige fodbold år spillet i den lokale klub Solrød FC.

Frederik har fra dag ét taget de forskellige trænere i FC Roskilde med storm med sin fodboldmæssige kunnen. Frederik er en fysisk stærk midterforsvarer, som vinder sine direkte dueller, både i luften og på jorden. Frederik er meget ydmyg og lydhør overfor de vejledninger, han modtager fra FC Roskilde trænerne. En ung mand, som bevarer begge ben på jorden, samtidigt med at han sætter sig igennem på fodboldbanen.

Kulminationen på Frederiks foreløbige korte karriere i FC Roskilde var, da han fik debut på U17-holdet efter kun 3½ måned med elite fodbold og i en alder af kun 15 år. Frederik spiller med en selvtillid og tro på egne evner, som lover godt for hans fodboldfremtid i FC Roskilde.

FC Roskilde tror og håber, at Frederik fortsætter sin udvikling. Den første tid i klubben har i hvert fald været meget lovende.

STORT TILLYKKE TIL FREDRIK– sammen med
Søren Weber Juul.

Fc Roskilde har fået tildelt B licens

FC Roskilde har i dag af DBU fået tildelt B licens for det kommende år, hvilket betyder, at vi vil få deltagelse i DBU's U19 og U17 division 2016/17, og som minimum vil få mulighed for at blive indplaceret i Lokalunionens næsthøjeste U13, U14 og U15 række ved turneringsstart i sommeren 2016.

Licensen behandles og vurderes med baggrund i fire overordnede emner:

- Struktur & organisation
- Kvalitet & kompetencer
- Infrastruktur & faciliteter
- Sportsligt niveau

Med baggrund i disse kategorier, holdt op imod det generelle niveau i de danske talentudviklingsklubber, er det DBUs opfattelse at FC Roskilde lever op til de høje krav licenssystemet stiller til klubber på B niveau. Ligesom kvaliteten i spillermaterialet i de gældende årgange vurderes at have både den top og den bredde som efter gruppens opfattelse er påkrævet for at klare sig i divisionen på både U17 og U19 niveau.

DBU har endvidere lagt vægt på den kvalitet, der kontinuerligt har præget FC Roskildes talentudvikling i mange år, og ser positivt på FC Roskildes arbejde i det forgangne licensår. Dette tages af DBU som udtryk for at organisationen bag er på plads, og at ressourcerne både tidsmæssigt, økonomisk og personelt er til stede.

Stor tak til alle vores trænere/ledere, spillere, forældre, fans for det store engagement alle som én lægger i FCR til glæde og gavn for et fortsat stærkt FC Roskilde.

Stort tillykke til FC Roskilde.

Månedens Spiller for Marts 2016

FC Roskilde ungdom vælger hver måned månedens spiller. Her i opstarten har der været rigtig god udvikling på alle holdene og der har været hård kamp om titlen i marts. Mange spillere har udviklet sig og vist et stort engagement.

 

Månedens spiller har siden han kom til FC Roskilde fra FC Midtjylland udviklet sig meget. Månedens spiller er:

 

ANDREAS HERMANSEN

 

Andreas har siden ham kom fra FC Midtjylland taget stort ansvar og udviser konstant en kompromisholdning til at udvikle sig..

 

Andreas spiller på U19 holdet og er en spiller som kan have et stor fremtid foran sig i FC Roskilde.

 

Han er en naturlig leder som altid går forrest på trænings og kampbanen.

Han beviste med stor indtryk under træningslejren at han er en kulturbærer for hele ungdomsafdelingen.

 

Han er en spiller med stor vindermentalitet og hjerte. Andreas kronede foreløbigt sin gode udvikling med debut i lørdags på 1. Divisionsholdet, hvor han spillede samtlige 90 minutter. Med fortsat fokus på udvikling så bliver dette ikke den sidste i den lyseblå trøje.

 

 

STORT TILLYKKE TIL ANDREAS SOM FÅR OVERRAKT MÅNEDENS SPILLER TRØJEN AF FC ROSKILDE NYE TALENTCHEF SØREN WEBER JUUL.

 

Månedens Spiller for Februar 2016

FC Roskilde ungdom vælger hver måned, månedens spiller. 
Her i opstarten har der været rigtig god udvikling på alle holdene og der har været hård kamp om titlen i februar.


Månedens spiller har ikke kun i februar gjort det godt men har kæmpet over en lang periode. Månedens spiller er:

MAGNUS WINTHER fra u17


Magnus har længe været en spiller, som træner teamet har ventet på, skulle begynde at lykkes med sit talent. 
Træner teamet har aldrig tvivlet på Magnus´s talent, det har bare taget lidt længere tid at udvikle talentet, men nu ser det endelig ud til, at Magnus indfrier de forventninger, som hans talent forpligter til.


Magnus er hurtig og meget direkte i sin spillestil og søger altid direkte mod mål, når chancen byder sig. Med sin direkte spillestil tiltrækker Magnus sig meget opmærksom fra modstanderholdets forsvarsspillere, men ved hjælp af sin fysik og hurtighed formår Magnus at holde modstanderne på afstand. Magnus er begyndt at score mål og producere chancer til holdkammeraterne.


Til træning arbejder Magnus altid hårdt, og han piver ikke, hvis han ikke altid lykkes. 
Uden for banen er Magnus en god og vellidt kammerat, som ikke er bange for at hjælpe og støtte sine holdkammerater. 

Magnus har siden U14 spillet i FC Roskilde, så han har FC Roskilde DNA'et i blodet og repræsenterer FC Roskilde på fornemste vis.


Stort tillykke til Magnus, som i halvlegen under dagens 3-1 sejr til FC Roskilde vs. Vendsyssel FF, får overrakt månedens spillertrøje af FC Roskilde Ungdoms nye Talentchef Søren Weber Juul

Fcr ansætter Talentchef

Artiklen fra Dagbladet​

Fc roskilde få ungdoms træner i Europæisk Elite

Fc Roskilde har nu en af Danmarks 10 eneste trænere med UEFA Elite A-Youth træneruddanelse. TrænerUddanelsen er en overbygning af UEFA A-licens uddanelsen.


For Per jensen har det været et 13 måneders forløb, som i Torsdags kulminerede med eksamen. Jeg har lært utrolig meget på denne uddanelse og er ikke i tviv om at det har gjort mig til en bedre træner. Jeg kan bruge uddanelsen rigtig meget i hverdagen både som morgen og holdtræner, T+ ansvarlig og i sparringen med de andre træner i Fc Roskilde, udtaler Per Jensen


Rigtig stort tillykke til Per Jensen

 

Tvede på kontrakt

FC Roskilde har skrevet kontrakt med den talentfulde målmand Kapser Tvede, der kommer fra vores eget U/19-hold. Kontrakten løber sæsonen ud, så begge parter her mulighed for at se hinanden an.
 
Tvede har allerede været med omkring førsteholdet og han har siddet på bænken i syv kampe i juli og august 2015, da Frederik Vang var skadet.
 
Cheftræner Anders Theil siger følgende om FC Roskildes talentfulde målmand: "Tvede gjorde det rigtig godt på træningsbanen i efteråret. Derfor vil vi gerne se hvad det blive til. Han har den helt rigtige størrelse - han er rolig og god med fødderne. Så det bliver rigtig spændende at følge ham i hans videre udvikling"

Endnu et talent på kontrakt

Det er med stor glæde vi kan oplyse, at FC Roskilde har skrevet en 2-årig kontrakt med endnu en af vores egne store talenter, Simon Christoffersen.

Om Simon siger ungdomsansvarlig Christian Juel Glem: "Simon er et produkt af FC Roskilde Ungdom, hvor han har været de sidste 4 år. Han kom til FC Roskilde fra én af vores gode samarbejdsklubber, Saaby Fodbold. Vi er i Ungdommen stolte over, at kunne udvikle sådanne talenter og ser frem til at følge Simon i mange år hos FC Roskilde".

Simon er et kæmpe forsvarstalent og har som U17-spiller, spillet fast på U19-holdet. Simon har fra 1. Januar været en fast del af 1. divisionstruppen.

Han er blevet skiftet ind i alle træningskampene og senest med en hel halvleg med B93, hvor han leverede en rigtig fornuftig præstation.

Om det unge talent udtaler cheftræner Anders Theil: "Simon har trænet fast med truppen i opstarten og skal også med på træningslejren. Han er på trods af sin alder meget stærk fysisk og rolig på bolden. Og så har han samtidig den helt rette indstilling".

FC Roskilde skriver med Oscar Buch

Det er en stor glæde at kunne oplyse, at vi har skrevet en 2 årig kontrakt med vores eget supertalent Oscar Buch.

En tilfreds cheftræner, Anders Theil, havde følgende kommentarer til aftalen med Oscar: "Oscar har imponeret os alle til træning. Det gælder både trænerteamet og de andre spillere. Han har en rigtig god tilgang til tingene og gør det rigtige hele tiden."

...

Alle i og omrking FC Roskilde siger tillykke med kontrakten til Oscar, og vi glæder os til at følge den videre udvikling. Der bliver helt sikkert noget at se frem til!

Ny TalentChef

FC Roskilde har i et stykke tid arbejdet på, at finde en ny talentchef. Morten Uddberg som var talentchef har efter eget ønske, valgt igen at blive holdtræner. Morten har overtaget U15 holdet og har allerede leveret flotte resultater sammen med holdet. Jeg vil gerne takke Morten for den store indsats, som han har gjort som talentchef i FC Roskilde. 

 

Fra den 1. marts har vi lavet en aftale med Søren Weber Juul. Søren kommer i FC Roskilde til at arbejde fuldtid som talentchef. At vi har kunnet tilknytte Søren til FC Roskilde er et kæmpe scoop. Søren har en stor og bred erfaring fra nogle af de største klubber i Danmark, med at udvikle ungdomstalenter.

 

Jeg er sikker på, at Søren kan være med til, at vi når vores vision om at blive Midtsjællands bedste talentfabrik.

 

Her er Sørens egne ord, om hvorfor han har valgt FC Roskilde og hans karriere; 

Først og fremmest glæder jeg mig meget til det kommende arbejde som talentchef i FC Roskilde, hvor rigtig god talentudvikling skal gøres endnu bedre. Det er en spændende udfordring, som jeg ser frem til at tage fat på sammen med de mange dygtige trænere, ledere, frivillige og spillere. Med mange års erfaring i bagagen som cheftræner for eliteungdomshold i AGF og senest Brøndby ser jeg med stor iver frem til at tage fat på jobbet som talentchef, og det glæder mig meget, at FC Roskilde har valgt at opprioritere netop talentudviklingen. Fundamentet i FC Roskilde er allerede solidt blandt andet på grund af samarbejdet med Roskilde Kommune og Team Danmark, hvilket i mine øjne skaber nogle helt unikke muligheder for at kombinere elitesport og uddannelse.

 
Personligt brænder jeg for at skabe sund og bæredygtig talentudvikling. Jeg ved af erfaring, at det – udover benhårdt arbejde og tålmodighed – kræver et rigtig godt samarbejde mellem en række aktører, hvis det skal lykkes. Jeg ønsker at være med til at udvikle dette samarbejde og præge en præstationskultur, hvor der i høj grad er overensstemmelse mellem det, vi siger og det, vi gør i praksis. Vi skal i FC Roskilde finde vores egen identitet ud fra fælles værdier og erfaringer. Og netop derigennem skal vi sørge for at skabe en sammenhæng mellem de mål, vi sætter os og det arbejde, vi udfører i dagligdagen.
 
Privat er jeg 34 år, gift med Mai og bosiddende på Frederiksberg. Udover mine træneruddannelser er jeg uddannet folkeskolelærer.
 

Trænerkarriere:

·         2016: Tilknyttet DBU som assistent for U-19 landsholdsholdet
·         2012-2015: Brøndby, cheftræner U-15 og senest U-17
·         2006-2011: AGF, cheftræner U-15 og tilknyttet ESAA (Elitesportsakademi Aarhus) og Aarhus Idrætshøjskole
·         2004-2006: Ungdomselitetræner i Vejle Boldklub

Træneruddannelse:

·         DBU UEFA Elite-youth uddannelsen (igangværende forløb)
·         UEFA A-licens

 

VELKOMMEN I FC ROSKILDE SØREN.

 

Christian Juel Glem

Ungdomselitechef

NYHEDER 2015

Månedens Spiller for November 2015

Månedens spiller for November er denne gang faldet på U 15 spilleren Henrik Raavensbeck.​


I en svær resultatmæssig tid, så kæmper Henrik altid 100% for sig selv og sine holdkammerater.


Henrik er en meget dygtig spiller, som altid giver sig 100% og er en rigtig energibombe.

Der skal lyde henrik et rigtig stort tillykke, og forsæt det det dygtig og hårde arbejde.

FC ROSKILE UNGDOM OPRUSTER PÅ TRÆNER SIDEN

Vi arbejder løbende på at gøre tingene så optimale som muligt for vores trænere og spillere i FC Roskilde Ungdom. Derfor har vi over den seneste tid arbejdet på, at få en fuldtidstræner tilknyttet U17. Vi har haft succes med dette på U19 hvor Michael Winter har været fuldtidsansat siden 1. Juli. Nu er tiden kommet til også at tage det skidt på U17 holdet.​

 
Valget er faldet på Per H. Jensen, Per starter med U17 holdet på torsdag den. 12 November. Mange (alle) i FCRU kender per for hans store virke gennem tiden. Per er pt. igang med at tage den nye UEFA A-Elite Youth træneruddannelse der er en overbygning på UEFA A-Licens.
 
Vi har således et setup som gør, at vores træner på U17 og U19 også står for morgentræningen af vores spillere. Dette gør, at både Michael og Per har 6 træningspas om ugen med en stor del af drengene på U17 og U19.
 
 
Vi har i den anledning måtte sige farvel til Søren Sørensen som træner på U17. Søren har ydet en stor indsats på U17 holdet og flyttet mange af drengene rigtig flot. Vi vil gerne sige Søren tak for indsatsen og håber, at vi en dag igen kan drage nytte af Sørens kvalifikationer.
 
 
Med venlige Hilsen​
 
Christian Juel Glem
Ungdomsansvarlig
FC Roskilde
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Månedens Spiller for September 2015

Med 22 mål og 9 Assists på 23 kamper er Bastian Halager Efraimsen fra U 14 blevet kåret som Månedens spiller for September 2015, forsæt det hårde arbejde, der skal lyde et stort tillykke til Bastian

Målbank

følgende har tegnet pt Målbank i FC Roskilde Ungdom;

 

Firmaer:

Spar Nord (som har hævet beløbet til 2.500 halvårligt)

CP ApS

Roskilde Teltudlejning

Jyske Bank

Alarm & Låseeksperten

MTS

McDonald's Roskilde

 

Privat:

Pia og Jan Wessel

Marek Szankowski

Karen Mogensen

Jens Müller

 

Vi håber at der er mange flere der har lyst til at støtte FCR Ungdom med en målbank.

 

Hvis man har lyst kan man få sendt en Målbank via mail, kontakt webmaster på michael.sp@outlook.dk

Ny Samarbejdsklub

FC Roskilde og Jyllinge FC indgår samarbejde.

FC Roskilde og Jyllinge FC har i dag indgået en samarbejdsaftale, der skal være med til at sikre begge klubbers forsatte udvikling. Jyllinge FC ser samarbejdet med FC Roskilde som en mulighed for at hæve overliggeren for talentarbejdet i klubben, og FC Roskilde tror på at Jyllinge FC kan være med til at bidrage til talentmassen i FC Roskilde.

FC Roskilde kan i dag præsentere Jyllinge FC som ny samarbejdsklub, et samarbejde som begge klubber har store forventninger til, og som begge klubber ser som et naturligt næste skridt i den positive udvikling de to klubber er indeni.
FC Roskilde der udover deres seniorhold i 1. division, har elitehold i årgangene, U19, U17, U15, U14 og U13, har i en periode været i dialog med Jyllinge FC angående et samarbejde indenfor kommunegrænsen. Christian Juel Glem, næstformand og ungdomsansvarlig i FC Roskilde, siger om aftalen:

”At indgå en samarbejdsaftale med Jyllinge FC har for os været en prioritet, der harmonerer både med vores kortsigtede og langsigtede ambitioner. Vi, i FC Roskilde, ønsker at styrke samarbejdet lokalt i Roskilde Kommune, samtidig med at vi selvfølgelig ønsker at udvikle os som klub. Derfor har vi indgået denne aftale med en af kommunens største klubber målt på medlemstal, og det er vores klare forhåbning at vi, i samarbejde med Jyllinge FC, på længere sigt kan få udviklet nogle spillere der kan gøre sig gældende på nogle af FC Roskildes hold.”

Som en del af samarbejdsaftalen får Jyllinge FC mulighed for at arrangere klubture til hjemmekampe og træninger i FC Roskilde, et tiltag for at skabe en større samhørighed imellem de to klubber.
Blandt initiativerne, som skal være med til at udvikle Jyllinge FC’s talentarbejde, er at Jyllinge FC vil have mulighed for at trække på FC Roskildes T+ træner, samt FC Roskildes erfaringer og kompetencer med talenttræning i et elitemiljø. Michael Rosenbom, formand i Jyllinge FC, udtaler om samarbejdsaftalen:

”For os i Jyllinge FC er det en rigtig god mulighed for at tilbyde vores unge mennesker, og vores trænere, noget mere. Vi skal ikke til at være en eliteklub, vi er stadig fodboldklubben for alle, men heri ligger også at vi skal have tilbud til de talentfulde, som måske kan drive det endnu videre. Det føler vi at vi får med denne aftale. Samtidig vil vi gerne sikre at der ikke havner nogle ude ved hegnet, fordi de af forskellige årsager ikke klarede sig i et elitemiljø. Vi vil gerne kunne følge dem og vise dem, at vi står klar med åbne arme hvis de af den ene eller anden årsag ønsker at komme tilbage til Jyllinge FC. Sidst men ikke mindst vil vi rigtig gerne bidrage til den positive udvikling som FC Roskilde er i, og vi ser det som en naturlighed at vi støtter kommunens flagskib når det kommer til elitefodbold.”

Aftalen der træder i kraft dags dato, løber i første omgang i 2 år, og herefter vil denne blive forlænget medmindre andet aftales på de årlige evalueringsmøder imellem FC Roskilde og Jyllinge FC.

Ved spørgsmål kan kontaktes:


Formand i Jyllinge FC / Michael Rosenbom / 27 29 95 3527 29 95 35 / mrosenbom@gmail.com
Næstformand og ungdomsansvarlig i FC Roskilde / Christian Juel Glem / 31 68 29 9931 68 29 99 / cjg@dk.mcd.com

Ny Cheftræner til U 14

Morten Rasmussen

46 år

Trænet drenge i alderen fra U8 - U14 i 8 år.

Har B2 licens

Talenttræner p.t. i FC Roskilde

Har været træner på FC Roskilde talentskole

Er med til at udtage spillere til FC Roskildes kommende U13 og U14 årgange.

Glæder mig helt vildt til at komme i gang med arbejdet som træner for FC Roskilde U14 

 

 

 

Hilsen

 

Morten Rasmussen

 

Ny Cheftræner til U 15

Jeg hedder Stefan Mørk Bendtsen og er 28 år gammel. Jeg er uddannet skolelærer og arbejder på Baunehøjskolen i Jyllinge. Ydermere er jeg halvvejs i min diplomuddannelse i ledelse og kommunikation. 

 

De sidste to år har jeg været elitetræner i Hvidovre IF for henholdsvis U17A og U15A. Derudover har jeg været divisionstræner i Team Egedal samt dameseniortræner i Ølstykke FC. Fra min tid i Ølstykke FC har jeg arbejdet sammen med Johnny Spangenberg, og jeg ser frem til endnu engang at arbejde tæt sammen med ham.

 

På fodboldsiden har jeg UEFA B-licens, og er meget opsat på, at fortsætte min egen udvikling. 

 

Jeg glæder mig til, at starte i FC Roskilde, da klubbens udviklingskurve har været meget opadgående, og jeg ser frem til, at være en stor del af den fremadrettede proces. Årgang 01 er en talentfuld årgang, og jeg er helt sikker på, at vi i teamet sammen med gutterne, kan fortsætte den gode udvikling og skabe personlige og resultatmæssige kompetencer, som vil styrke spillerne fremadrettet.

 

Jeg glæder mig rigtigt meget til det fremadrettede arbejde i FC Roskilde.

 

Med venlig hilsen 

Stefan Mørk Bendtsen

Ny U 19 ASS. træner

Jeg hedder Thomas Axel Madsen, 37 år og bor i Roskilde, sammen med min kone Heidi og vores to børn Albert på 12 år og Vigga på 9 år.

Jeg har været børne- forældretræner de sidste 5-6 år for både drenge og piger i Svogerslev boldklub, og har i foråret 2015 været træner for U15 piger i forbindelse med tilbud om specifiktræning.  I foråret 2015 har jeg afsluttet B-licens uddannelsen i DBU.

Jeg har som ungdomsspiller (U17 og U19) spillet i Brøndby og var en del af en vinderårgang, som sejrede DM tre gange. Som senior spillede jeg 5 år i B.93 i 1. division og en enkelt sæson i Superligaen.  Jeg var cirka 2 år i Ølstykke. Mine primære positioner var i forsvarskæden eller på defensiv midtbane. Min aktive karriere sluttede som 26 årig, hvor jeg fik min første korsbåndskade. Jeg arbejder til dagligt i behandlingspsykiatrien i Region Hovedstaden og har uddannelse som ergoterapeut og kognitiv psykoterapeut.      

 

Hilsen

Thomas Axel Madsen

Mads Krogsgaard stopper Som Holdtræner

Mads K. Rasmussen stopper som holdtræner i FCR U. Mads har selv valgt at tage en pause som holdtræner. Vi siger Mads tak for det gode samarbejde og indsats i FCR U. Vi håber på, at FCR U og Mads kan arbejde sammen igen på et senere tidspunkt eller i en anden funktion.

Den nye træner besætning i FCR U for sæson 2015/2016

 

 

Den nye trænerbesætning ser sådan her ud fra U 13 - U 19 efter Sommeren:

 

U 13:

Cheftræner: Mark benjamin Rasch Jensen

ASS: ?

Holdleder: ?

 

U 14:

Cheftræner: Morten Rasmussen

ASS: Brian Friis

Holdleder: ?

 

U 15:

Cheftræner: Stefan Bendtsen

ASS: Johnny Spangenberg

holdleder: ?

 

U 17:

Cheftræner: Søren Sørensen

ASS: Thomas Rosenberg

Holdleder: Michael Pedersen

 

U 19:

Cheftræner: Michael Winter

ASS: Thomas Axel Madsen

Holdleder: Jan Berthelsen

 

Målmandstræner. John Wilki

 

T+ træner: Per H Jensen fortsætter som T+ ansvarlig i FCR. Per vil i det kommende år ikke være holdtræner. Per skal i stedet for virke som specifik træner og i højere grad styrke vores talentudvikling i moder og samarbejdsklubber. Per vil desuden fortsætte med morgentræningen og talentklasserne m.m.

 

 

Så blev den nye U13, spillere født i årgang 2003, endelig udtaget.

Det har været en lang og lærerig udtagelsesproces. Alle drengene som har været med inde over har vist en god indsats til udtagelsestræningerne. Vi har set et godt niveau, som også har gjort den endelige udtagelse af truppen på 16 spillere meget svær.

Vi har nu evalueret og er kommet frem til den bruttotrup, som skal starte træning i FC Roskilde i uge 30/2015.

Følgende spillere er udtaget til den endelige FC Roskilde årgang 2003, U13 trup

Hermed navne og numre på den nye trup.

 

1

August Almstrup

HVB

2

Filip Glem

SB

3

Albert Madsen

SB

4

Alexander Jensen

FHF

5

Pouya Azimi

FHF

6

Jacob Milo

FHF

7

Victor Johansen

Såby

8

Mathias Kjellgaard

SB

9

Mattis Hüberts

HVB

10

Sophus Tæstensen

RB

11

Victor Øvlisen

SB

12

David Jensen

SB

13

Rasmus Hansen

RB

14

Arthur Rasmussen

FHF

15

Gustav Holmberg

RB

16

Karl Emil Tang Nielsen

HVB

 

 

Så blev den nye U14, spillere født i årgang 2002, endelig udtaget.

Det har været en lang og lærerig udtagelsesproces. Alle drengene som har været med inde over har vist en god indsats til udtagelsestræningerne. Vi har set et godt niveau, som også har gjort den endelige udtagelse af truppen på 20 spillere meget svær.

Vi har nu evalueret og er kommet frem til den bruttotrup, som skal starte træning i FC Roskilde i uge 30/2015.

Følgende spillere er udtaget til den endelige FC Roskilde årgang 2002, U14 trup

Hermed navne og numre på den nye trup.
 
1 Conrad Frederik Kromann 
2 Patrick Szankowski
3 Gabriel Kabongo-Bentzen 
4 Bastian Halager Efraimsen 
5 Pelle Snejstrup Børsting
6 Oliver Lauritsen
7 Christoffer Højerup 
8 Sebastian Viltsborg Thillerup 
9 Magnus Haahr Hatting
10 Magnus Blixt
11 Gustav Olsen 
12 Simon Bergstrøm 
13 Mathias Thomsen 
14 Marcus Villadsen 
15 Lukas Ruben Christoffersen 
16 Alfred Meldgaard Pedersen 
17 Oskar Worm Eriksen
18 Sebastian Steen Olsson 
19 Valdemar Fuchs Jensen 
20 Marcus Barsøe
 

 

Ny Ungdomslitechef

Jeg hedder Christian Glem, er 43 år, gift og har 3 børn og er bosiddende i Svogerslev. Jeg ejer og driver de 2 McDonald´s Restauranter i Roskilde.

Sportslige mål: ...
Jeg vil stå for, at udvikle FC Roskilde til den mest succesrige klub på ungdomsiden på Midtsjælland.

At vi hele tiden formår, at udvikle talenter fra vores moder og samarbejdsklubber.

At FC Roskilde bliver det naturlige valg for alle talentfulde ungdomspillere på Midtsjælland.

 

Christian Glem

Eliteungdomschef

3168 2999

Mød Jesper Juul Andreasen ungdomselitens hårde fysiske træner.

Jesper har været tilknyttet FC Roskilde U siden 2013 - og vi er glade for at have en Jesper tilknyttet i klubben. Jesper har altid en seriøs tilgang til tingene.

 

Tidligere var Jesper tilknyttet i FCK School of excellence, hvor han ligeledes var ansvarlig for den fysiske træning, herunder aerob og anaerob træning og styrketræning af udvalgte spillere.

 

Jesper er 26 år, har en bachelorgrad i idræt fra Københavns Universitet suppleret med en cand. scient i humanfysiologi.

 

Jesper dyrker selv cykling med stor passion og på højt niveau. Har været cykelrytter i A-klassen, den danske superliga, siden 2007. Jesper er i dag desuden medejer af sit eget cykelhold.

 

Udover alt dette så ejer Jesper også webbutikken slipsebanditten.dk - så skal du have nyt slips eller butterfly så støt Jespers netbutik.

 

Udover at være fysisk træner i FC Roskilde så arbejder Jesper også som forskningsass. på Institut for Idræt.


 

FC Roskilde uddanner til højeste niveau

FC Roskilde vil rigtig gerne kunne tilbyde deres ungdomselitespillere de bedste trænere, derfor er det også en stolt FC Roskilde ungdomselitechef Carsten Reinholdt der udtaler at FC Roskilde er rigtig stolte over at en af deres ungdomstrænere, Per H Jensen er blevet udvalgt af DBU til komme på den helt nye UEFA Elite A-Youth uddannelse. Uddannelsen tager et år og er en overbygning på den allerede eksisterende A-uddannelse. Elite A-Youth uddannelse kan sidestilles med den højeste træner licens man kan opnå i Danmark, nemlig P-licensen, dog er Elite A-Youth uddannelsen specielt rettet mod ungdomsspillere, hvor P-licensen mere henvender sig til de ældste ungdomsspillere og senior spillere. Uddannelsen har til formål at styrke deltagernes trænerfærdigheder samt viden om talentudvikling på højeste niveau, så de bliver i stand til at forberede elitespillere til en karriere på professionelt plan

Carsten Reinholdt fortsætter med at fortælle at uddannelsen af trænerne i FC Roskilde er et led i den store plan som FC Roskilde lavede for få år tilbage, som bl.a. handler om at FC Roskilde vil være kendt i hele landet for deres gode talent arbejde. FC Roskilde har i dag 7 trænere med A-uddannelse.

Per H Jensen arbejder til dagligt fuldtid i FC Roskilde, hvor han bl.a. har ansvaret for morgentræning af de bedste U17 og U19 spillere i FC Roskilde og fodbold eleverne fra Team Danmark klasserne på Himmelev skole, ligeledes er Per T+ ansvarlig(DBU licens) og hold træner for FC Roskildes U14 hold. Per udtaler at han glæder sig helt utrolig meget over at han får mulighed for at dygtiggøre sig yderligere. Jeg håber meget at det kan være med til at spiller niveauet i FC Roskilde løfter sig yderligere og at jeg kan være med til at udvikle klubben endnu mere, så vi når vores målsætning om at blive kendt i hele landet for vores gode talent arbejde. Lige nu er vi rigtig godt på vej med at nå det mål, det føles i hvert fald sådan, fordi vi bliver i øjeblikket næsten dagligt kontaktet af større klubber som vil invitere vores spillere ind til deres klub og træne, fortæller Per H Jensen.

Carsten Reinholdt slutter af med at fortælle at fastholdelse af egne talenter, er et af de punkter som FC Roskilde arbejder meget målrettet med lige nu, bl.a. skal alle ungdomsspillerne til Tyrkiet i uge 8 på træningslejr og med den nye 3 årige elitesportsaftale med Roskilde Kommune, hvor også træneruddannelse på højeste niveau, ligeledes er et væsentligt fokuspunkt, er vi kommet et endnu skridt på vejen til at få indfriet de store ambitiøse målsætninger vi har i den sportslige sektor
 

NYHEDER 2014

ALBERT KORNUM er valgt som Årets Spiller 2014

ALBERT KORNUM er valgt som Årets Spiller 2014 af den sportslige ledelse for FCR U
- Stort tillykke med titlen Kornum.

Carsten Reinholdt
 

Så blev den nye U14, spillere født i årgang 2001, endelig udtaget.

Det har været en lang og lærerig udtagelsesproces. Alle drengene som har været med inde over har vist en god indsats til udtagelsestræningerne. Vi har set et godt niveau, som også har gjort den endelige udtagelse af truppen på 20 spillere meget svær.

Vi har nu evalueret og er kommet frem til den bruttotrup, som skal starte træni...ng i FC Roskilde i uge 30/2014.

Følgende spillere er udtaget til den endelige FC Roskilde årgang 2001, U14 trup:

1 Nichlas Deuleran Kr. Hyllinge
2 Søren Vedel Jensen Svogerslev
3 Mads Bækdal HVB
4 Tobias Mathiesen Svogerslev
5 Nicholas Simonsen RB06
6 Patrick Dreyer RB06
7 Kristian Minshall HVB
8 Sixten Haslund RB06
9 Marius Germundsson RB06
10 Max Johannes Whitta Fenger HVB
11 Frederik Alexander Winter Lindberg HVB
12 Kasper Chabert Svogerslev
13 Diego Willumsen RB06
14 Jason Pedersen RB06
15 Jannick Werther RB06
16 Jacob Frederiksen HVB
17 Mathias K Hansen Saaby
18 Gustav Lemke RB06
19 Henrik Gradholt Ravensbeck HVB
20 Magnus Würtz RB06

FC Roskilde siger tillykke til alle de udtagne drenge og håber på, at vi i fællesskab vil levere nogle fantastiske resultater og en god personlig udvikling. Fra FC Roskilde glæder vi os til at arbejde videre med drengene.

Per Jensen bliver holdets nye cheftræner mens Mark Jensen bliver holdets assistenttræner.

Som tidligere meddelt tager FC Roskilde fra næste år også U13 ungdomseliteholdet ind under vingerne. Det betyder, at FC Roskilde skal have gennemtænkt en ændret proces for udtagelse m.m. Men allerede fra august 2014 kører HVB’s nuværende U12 drenge under navnet FC Roskilde U13, og holdet er indrangeret i den højeste række via FC Roskilde licensen. Dette sker med guidelines, sparring og coaching fra FC Roskilde. Det er vigtigt at pointere, at der fortsat vil ske en udtagelse til det kommende FC Roskilde U14 hold i 2015 fra alle moderklubber og samarbejdsklubber.

 

Talentudviklingen i FCR rykker igen

FC Roskilde fik i går atter en glædelig nyhed på talentudviklingarbejdet i klubben.
 
FC Roskilde har fået udtaget ikke mindre end syv spillere ud af i alt 128 fra landets bedste U14 spillere til talenttræf i hhv. Skærbæk og Vejen Idrætscenter i perioden onsdag, den 2. juli 2014 til lørdag, den 5. juli 2014.

Spillerne skal være medier på DBU's A træner uddannelse 2014.

Tiltaget er et samarbejde mellem DBU’s A-træneruddannelse (Elitetrænere), hvor der trænes med drengene som medier. På denne måde får DBU en unik mulighed for at kæde spiller- og træneruddannelse sammen.

Under hele forløbet deltager DBU’s talenttrænere, der får mulighed for at se drengene i en intensiv og sammenhængende periode, inden udvælgelsen af de spillere som til efteråret skal starte på DBU’s talentcentre, hvor vi naturligvis håber at få en håndfuld af vores spillere med.

Tillykke til:

Oliver Friis
Oscar Bang
Conrad Lunde
William Hildebrand
Patrick Arentzen
Christian Kern
Casper Grening

 

Carsten Reinholdt

Mobil 2171 3052

FC Roskilde Talentskole efterår 2014

Billetsalget et åbnet på www.fc-roskilde.dk - tilbuddet er både for drenge og piger som ønsker at udvikle sine individuelle færdigheder


Ekstra træningstilbud

U9-U12 (U13)

FC Roskildes ungdomseliteafdeling har gennem de sidste par år haft et ekstra træningstilbud til ca. 80-100 spillere (drenge og piger) i årgangene U9, U10, U11 samt U12 (U13).

Ekstra tilbud - FC Roskildes talentskole/fodboldskole

FC Roskildes ungdomseliteafdeling har gennem de sidste par år haft et ekstra
træningstilbud til ca. 100 spillere (drenge og piger) i årgangene U9, U10, U11 samt U12 (U13).

Et ekstra tilbud med 10 søndage fuld af spændende og lærerig færdighedstræning, hvor der især er fokus på

• Løbekoordination
• Vendinger
• Hurtige fødder
• Driblinger
• Spille med begge ben
• Skudteknik med begge ben
• Spille hurtigt i små rum

samt mange flere vigtige øvelser for spillere i den aldersgruppe, som spillerne befinder dig på FC Roskilde talent fodboldskole retter sig ikke kun mod FC Roskildes moderklubber, men også til andre interesserede spillere, der ønsker at få mulighed for at træne målrettet som et supplement udover deres egen klubtræning.

Deltagelse dækker 10 gange træning halvårligt. Lige nu er tilmeldingen til efterårets talentskole åben på www.fc-roskilde.dk for billetkøb. Det koster 700 kr. at deltage.

Tilmeldningsfrist den 5. august 2014 eller først til mølle.

Træningen foregår i Roskilde Idrætscenter (Darup). Første søndag er den 17. august 2014 og slutter af sidste gang i Roskilde Idrætspark søndag den 26. oktober 2014

FC Roskilde-talent til DBU-samling

Fodboldtalenter samles i Vildbjerg fra den 27. til den 29. juni.
 
FC Roskilde fik i går en dejlig meddelelse fra DBU om at vores talentfulde U/15 spiller Aksel Smith-Petersen er udtaget til DBU-samlinger i Vildbjerg.
 
Her deltager 55-60 talentfulde spillere fra de allerbedste fodboldhold i landet. Samlinger skal munde ud i udtagelse til det kommende danske U/16 landshold.
 
Til træffet vil hele DBU’s Landstrænergruppe være til stede, herunder også A-landstræner Morten Olsen, og U21-landstræner Jess Thorup, for at se nogle af de talenter an, som på sigt måske kan gøre sig gældende på A-landsholdet. 

FC Roskilde er selvfølgelig meget stolte over at DBU har anderkendt det gode talentarbejde som FC Roskilde udfører. Især også når vi ser på, at det primært er fra ligaklubberne at langt de fleste spillere er udtaget fra.

Aksel har spillet i FC Roskilde i 2 år. Oprindelig kommer Aksel fra en af vores samarbejdsklubber Såby Fodbold, som selvfølgelig skal have deres kredit for den første uddannelse af Aksel. Fra dag ét vidste vi godt at Aksel indeholdte noget specielt, den måde som Aksel kan drive bolden fremad i fuld fart ses ikke hver dag. Den måde som han kan sætte sin direkte modstander, det ser alt sammen let ud men er i virkeligheden meget svært.
 
Aksel har en evne til at kunne gøre en forskel på de hold han spiller på, både som målscorer men også som oplægger til mål. FC Roskilde håber og ønsker Aksel held og lykke med udtagelserne til det kommende U16 landshold.
 
Vi tror på dig!

Læs mere her! 

Flot indsats

Flot indsats i dag af 4 FCR U15 Drenge, der var indkaldt til DBUs boblertræning. God oplevelse, fri for skole, fodbold hele dagen.
Godt gået Albert Kornum, Nicklas Lykke Væde, Simon Christoffersen og Serkan Firat

FC Roskilde Ungdom på påsketur

Alt i mens at FC Roskilde divisionsholdet havde fuldt kampprogram var der break i ungdomsturneringerne, men det gjorde ikke at FCR ungdomseliteholdene holdte pause for fodbolden for traditionen tro deltog FC Roskildes U14 og U15 hold i en stor påsketurnering i Göteborg i Sverige, hvor der er deltagelse af flere svenske elite klubber, b.la. IFK Göteborg, BK Häcken og Kalmar FF.
 
Her leverede U15 holdet en fantastik overbevisende indsats og sluttede som nummer 2 i hele turneringen, kun slået 4-3 på straffespark i finalen af Älvsjö fra Sverige. I den indledende pulje havde U15 holdet den flotte målscore på 26-0. Desværre kunne holdet ikke hjemføre førstepladsen, selvom de leverede flot spil hele turneringen igennem.
 
U14 holdet havde ikke helt samme succes som U15 holdet. I den indledende pulje var holdet ligesom U15 holdet ubesejret. Holdet nåede kvartfinalen, hvor de efter en nervepirrende straffesparks konkurrence tabte med 5-4 til Kalmar FF, som efterfølgende vandt U14 rækken.

Mens de yngste elitehold tog nordpå tog de to ældste FC Roskilde elitehold U17 og U19 sydpå nemlig på 4 dages træningslejr i Hamburg med masser af fodbold og socialt på programmet.

Efter aftale med det tyske fodboldforbund blev drengene indkvarteret på Sportschule fra det tyske fodboldforbund. Et fodbold-hotel, som man egentlig kun kan benytte, hvis man spiller på DFB Deutscher Fussball-Bund (tyske ungdomslandshold) eller delstaatshold.

Så forholdene var gode og tilegnet rigtige elitehold. DFB havde fået arrangeret et par gode træningskampe for vores to teams, som for begge mandskaber endte med en flot FCR-sejr, men kun efter en hård, solid arbejdsindsats.

U19 spillede Skærtorsdag mod Rahlstedter Hamburg og vandt 3-1 mens U17 spillede lørdag mod Blau Weiss 96 og vandt 4-3.

 

FC Roskilde har fået tildelt B-licens

FC Roskilde har i dag af DBU fået tildelt B licens for det kommende år, hvilket betyder, at vi vil få deltagelse i DBU's U19 og U17 division 2014/15, og som minimum vil få mulighed for at blive indplaceret i Lokalunionens næsthøjeste U13, U14 og U15 række ved turneringsstart i sommeren 2014.

Licensen behandles og vurderes med baggrund i fire overordnede emner:

- Struktur & organisation
- Kvalitet & kompetencer
- Infrastruktur & faciliteter
- Sportsligt niveau

Med baggrund i disse kategorier, holdt op imod det generelle niveau i de danske talentudviklingsklubber, er det DBUs opfattelse at FC Roskilde lever op til de høje krav licenssystemet stiller til klubber på B niveau. Ligesom kvaliteten i spillermaterialet i de gældende årgange vurderes at have både den top og den bredde som efter gruppens opfattelse er påkrævet for at klare sig i divisionen på både U17 og U19 niveau.

DBU har endvidere lagt vægt på den kvalitet, der kontinuerligt har præget FC Roskildes talentudvikling i mange år, og ser positivt på FC Roskildes arbejde i det forgangne licensår. Dette tages af DBU som udtryk for at organisationen bag er på plads, og at ressourcerne både tidsmæssigt, økonomisk og personelt er til stede.

Stor tak til alle vores trænere/ledere, spillere, forældre, fans for det store engagement alle som én lægger i FCR til glæde og gavn for et fortsat stærkt FC Roskilde.

Stort tillykke til FC Roskilde.

Tak til Sportscoachen

I ca. 10 uger har FCR’s U14 drenge været igennem et forløb, hvor vi har trænet drengenes koordinationsevne og introduceret dem til forskellige mentale teknikker, der kan hjælpe dem i deres udvikling til at blive en dygtigere fodboldspiller. Som afslutning på forløbet blev drengene udfordret på teamwork, roller, ansvar og opgaveforståelse – der blev bygget drager, lavet figurer med bind for øjnene mv., og drengene blev bragt en smule ud af komfortzonen på en sjov måde. Vi havde lovet drengene en større udvikling end normalt, hvis de engagerede sig, og det må man sige, at de har. 7 ud af 8 sejre er én ting, men større vilje og energi er nu en fast del af holdet. FC Roskilde fokuserer på talentudvikling, og det har været en stor fornøjelse at være en del af drengenes træning i de forgangne måneder.

Træner udtaler:

Det har været enormt sjovt og spændende på afstand at følge drengene, når de har arbejdet med Bettina. Effekten af arbejdet kan umiddelbart være svær at måle, men som træner kan jeg konstatere, at troen på egne evner er blevet markant større hos flere af drengene. Den energi og målrettethed, som der bliver arbejdet med til træning og i kampsituationer, er ligeledes meget imponerende. Jeg er overbevist om, at den træning, som Bettina og drengene har lavet, har haft en positiv effekt på holdets og den enkelte spillers udvikling.

Tak for denne gang – det har været super spændende at være en ”lille” del af holdet… J

FC Roskilde ønsker alle god sæson

Efter en lang vinterpause ser vi nu igen frem mod turneringsstart og et spændende halvår for FC Roskildes Ungdom.

Vi har haft en vinterpause, hvor vi har udbygget infrastrukturen i klubben. Både i form af et nyt træner-rum men også med ansættelsen af bl.a. scouts, brugen af nyt fysisk træningsudstyr, træningsture, nye parade-dragter til spillerne m.m.

Samtidig synes vi at trupperne på U14, U15, U17 og U19 ser rigtig spændende ud. Vi føler det er lykkedes os at bygge ovenpå det sportslige fundament, så vi nu har endnu bedre trupper end i efteråret, da det både er lykkes at få dygtige spillere ind samt udvikle endnu mere på de talentfulde spillere vi har i FCR.

Med vores kompetente træner-teams til at vise vejen er vi ikke i tvivl om at spillerne og de respektive hold vil bygge ovenpå både, hvad gælder spil og resultater.

Samtidig føler vi, at der er startet en god proces hvor klubbens spillere og ledere rykker endnu tættere sammen og det er en udvikling vi er meget glade for og som vi kommer til at skulle bygge videre på i fremtiden, for at gøre vores elitemiljø endnu stærkere.

Talentudvikling koster mange penge, og vi har derfor hele tiden brug for penge og hjælp. Vi håber I alle vil være med til at støtte op omkring talentudviklingsarbejdet. Det kan bl.a. gøres ved at købe én eller flere Målaktier til støtte for Ungdommen. Vi har fået en lang række sponsorer til at støtte med nogle flotte udlodningspræmier.

God sæson til os alle!

Velkommen til Thomas K. Dyreborg som ny chefscout

FC Roskilde har ansat Thomas som ny chefscout i FC Roskilde ungdom
 

Tillykke til Zaki U19 som er blevet månedens spiller i februar

Månedens spiller februar ...
Han er altid træningsparat, går forrest til hver eneste træning og kamp, desuden viser han en stor ydmyghed overfor vores klub, trænerteam og holdkamerater.
Han har kun været hos os i kort tid, men er allerede blevet en rigtig vigtig spiller for u19 holdet på den centrale midtbane. Tillykke til Zakaria El-Quaz 

Tillykke til Aske U17 som er blevet månedens spiller i januar

Månedens spiller i januar er valgt.
Aske Andersen er månedens spiller og får den ærefulde titel :) Aske har startet træningen op efter vinterpausen som lyn og torden. Er kommet tilbage fra ferie i topform, og har scoret 3 mål i de to seneste træningskampe. Det forventer vi selvfølgelig fortsætter. Askes energi og glæde ved spillet er noget som smitter af på resten af holdkammeraterne. Tillykke til Aske som får lov til at i klæde sig månedens spillertrøje.

Organisation pr. 1. januar 2014

Organisation - se kontaktinformation under kontakter

 
Ungdomsansvarlig: Ungdomselitechef Carsten Reinholdt
 
Talentsektor: Talentchef Marc Thevis
- ansvarlig for at en specifik træningsplan udarbejdes og gennemføres
- scoutning nye spillere, trænere og ledere
- ansvarlig for at der udarbejdes en målsætning for alle hold i FCR U
- ansvarlig for at der udarbejdes en udviklingsplan for den enkelte spiller i FCR
- udarbejdelse og gennemførsel af den sportslige målsætning for FCR U
- ansvarlig for kontakt til nye spillere, spillerens familie og hans klub
- deltagelse i møder og foredrag i relevante sammenhæng, fx i en moderklub.
- har DBU kontakten fra u17 og til u19


T+ ansvarlig: T+ træner Per Henning Jensen
- scoutning af nye spillere, trænere og ledere
- deltagelse i møder og foredrag i relevante sammenhæng, fx i en moderklub.
- skaber kontakt til nye mulige samarbejdsklubber
- har DBU kontakten fra u13 og til u15

Talentskole forår 2014

FC Roskilde Talentskole

Forår 2014

FC Roskildes ungdomseliteafdeling har gennem de sidste par år haft et ekstra træningstilbud til spillere (drenge og piger) i årgangene U9, U10, U11 samt U12.

Det gode tilbud fortsætter vi naturligvis også med i 2014.

100 drenge har muligheden for at få udviklet deres fodboldevner.

 

 

 

 

 

 

 

Dette tilbud retter sig ikke kun til FC Roskildes moderklubber eller samarbejdsklubber, men også til andre interesserede spillere, der ønsker at få mulighed for at træne målrettet som et supplement udover deres egen klubtræning.

Deltagelse dækker 10 gange træning halvårligt. I forårssæsonen starter skolen i uge 15 og slutter i uge 25, da der ikke trænes påskesøndag (uge 16). Træningen foregår søndag formiddag i Roskilde Idrætscenter.

Træningen bliver forestået af DBU uddannede trænere rekrutteret fra FC Roskildes ungdomsstab.
 

På talentskolen får du en spændende og lærerig færdighedstræning. Vi vil have fokus på:

• Løbekoordination
• Vendinger
• Hurtige fødder
• Driblinger
• Spille med begge ben
• Skudteknik med begge ben
• Spille hurtigt i små rum

samt mange flere vigtige øvelser for spillere i den aldersgruppe, du befinder dig i.

Der trænes efter de aldersrelaterede principper fra DBU.

FC Roskilde Talentskole ser frem til endnu et godt skoleår.

Prisen for deltagelse en halv sæson er 700,- kr. Ved betaling for et helt år er prisen

1.300,- kr., hvis du allerede nu tilmelder dig både forår og efterår.

Der er åbent for tilmelding fra tirsdag den 28. januar 2014 og frem til tirsdag den 1. april 2014 på www.fc-roskilde.dk men skynd dig – der plejer at blive hurtigt udsolgt.

Praktiske oplysninger

Aldersgrænser

FC Roskilde Talentskole er for spillere i følgende aldersklasser U9 - U12, født i årgangene 2005 - 2002. U12 = 2002, U11 = 2003, U10 = 2004, U09 = 2005.

Hvor afholdes talentskolen?

Talentskolen afholdes på Roskilde Idrætscenter, Darupvej 50 A, Darup, 4000 Roskilde.

I perioden: uge 15 – 25. (minus påskesøndag uge 16)

Talentskole til efteråret

Talentskolen fortsætter til efteråret i uge 33 – 43, da der ikke trænes søndag i efterårsferien (uge 42). Information og tilmelding følger i løbet af april/maj måned. Dog er det muligt allerede nu også at tilmelde sig efterårets talentskole. Hvis du tilmelder dig både forårets og efterårets talentskole allerede nu, får du det til en samlet pakkepris på 1.300,- kr.

Varighed

Talentskolen er uden overnatning. Træningspasset tager ca. 90 minutter.

Vejledende træningstider: Søndag inden for tidsrummet kl. 9.00 – 12.00.

Jf. omsendte plan for specifik afleverings- og afhentningstidspunkt (planen bliver omsendt senest uge 12).

Alt dette er til dig

Udover en spændende og lærerig periode med fodboldtræning og sjov får du følgende på talentskolen:

•   Et diplom for deltagelse på FC Roskildes Talentskole

•   Et gratis gruppefoto

•   Nye venskaber

•   Et flot FC Roskilde Talentskole Træningstrøje

Spilleren skal medbringe følgende:

•   Fodboldtøj

•   Benskinner

•   Fodboldsokker

•   Fodboldstøvler

•   Håndklæde m.v. til bad

•   Din egen personlige drikkeflaske

Trænere/Ledere

FC Roskildes Talentskole projekt varetages overordnet set af FC Roskildes Talentskoleleder. Ansættelsen af trænere og assistenttrænere forestås af FC Roskilde, som altid forsøger at rekruttere de bedst kvalificerede trænere. Vores mål er, at flest mulige af trænerne på talentskolen er i gang med eller har gennemført en af DBUs træneruddannelser samt anden relevant træneruddannelse.

Børneattest

FC Roskilde prioriterer børns sikkerhed mod pædofili meget højt. Vi tjekker konsekvent alle vores talentskoletrænere i forbindelse med deres ansættelse ud fra definerede og objektive kriterier via Det Centrale Kriminalregister.

Transport

Du har selv ansvaret for, at dit barn bliver transporteret til og fra afviklingsstedet.

Tilmelding og billetsalg

Tilmelding

Hvis I vil deltage på talentskolen, skal du tilmelde dit barn via FC Roskildes hjemmeside www.fc-roskilde.dk under billetter.

Billetter

Billetterne sælges efter ”først-til-mølle-princippet”. Vær opmærksom på, at der er et begrænset antal pladser til salg i hver årgang. Antallet af pladser er ca. 25 pr. årgang. Når der er udsolgt på årgangen, er der ikke længere mulighed for at købe billet. Det er derfor en god idé, at du køber billet hurtigst muligt.

Billetsalget

Billetsalget starter tirsdag den 28. januar 2014. Betaling sker via vores hjemmeside www.fc-roskilde.dk

Aflysning

Selv om du har købt billet til FC Roskilde Talentskole, forudsætter gennemførelsen, at der er mindst 50 deltagere. Sker dette ikke, må vi desværre aflyse. I givet fald får I naturligvis besked herom.

Billetten refunderes kun ved aflysning af Talentskolen.

Fotografering

Alle deltagere på Talentskolen bliver fotograferet af FC Roskildes pressefotograf til et gruppebillede, som bliver omsendt pr. mail efter talentskolens afslutning.

Spørgsmål

Har du spørgsmål før, under og efter talentskolen, er du velkommen til at kontakte

Carsten Reinholdt, mobil 21 71 30 52 eller på mail creinholdt@tdcadsl.dk

Vi glæder os til at se dig.

 

Med venlig hilsen

FC Roskilde Talentskole

 

Marc Thevis ny talentchef

Marc Thevis er indsat som ny talentansvarlig for FC Roskilde pr. 1. januar 2014
 
Marc er i forvejen et godt kendt ansigt i ungdomsafdelingen som tidligere u17 og u19 cheftræner.
Med Marc som ny talentchef er det ønsket at de sportslige kvaliteter skal fremstå endnu stærkere og fremtoningen endnu mere markant. Vi glæder os til at have Marc om bord.
 
Marc fortsætter sit nuværende job som assistenttræner for seniorholdet, hvilket blot styrker bindeleddet på sportsligt plan mellem ungdom og 1. senior.

Carsten Reinholdt
Ungdomselitechef

Sportscoachen.dk

I samarbejde med Bettina Wæde – Sportscoachen.dk har FC Roskilde Ungdom startet et pilotprojekt med vores U14 Drenge. Drengene skal igennem et anderledes 12 ugers træningsforløb. Forløbet er bygget op omkring forskellige koordinationsøvelse...r, hvis formål er at øge koncentrationsevnen, skabe større mentalt overskud samt øge synsvinklen. Målet er, at drengene bliver bedre til at træffe de rigtige beslutninger både i kamp og til træning. Drengene vil ligeledes blive i stand til at opfatte og reagere hurtigere, sådan at holdet forhåbentligt vil blive i stand til at spille hurtigere fodbold.

Det er første gang, at FC Roskilde Ungdom prøver at kombinere mental træning med den almindelige fodboldtræning, så det bliver spændende at se, hvordan udfaldet bliver. FC Roskilde Ungdom forventer at se et særdeles topmotiveret og endnu mere velspillende U14 hold til sæsonstarten i april måned

Velkommen til Michael Winter som ny U19 cheftræner

Michael Winter, 34 år er tyskfødt, Ordnung muß sein, men han boet i Danmark i otte år, og taler fint dansk. Michael har et pænt træner CV bag sig - bl.a. gennem flere år hos Randers FC.

Michael starter tirsdag den 7. januar, når U19 holdet starter op efter julepausen.

Fatih fortsætter naturligvis som holdets assistenttræner. En stor tak til Fatih for hans store indsats som holdets konstitueret cheftræner gennem efteråret.
Fatih starter på sin A uddannelse her fra januar 2014 - en uddannelse som vil kræve en del tid for Fatih, men med Fatihs store flid og engagement i og omkring fodbolden, er vi ganske sikker på at det kommer til at gå fint.

NYHEDER 2013

FC Roskilde, moderklubber og samarbejdsklubber uddanner klub trænere til de yngste fodboldspillere

FC Roskilde, moderklubber og samarbejdsklubber uddanner klub trænere til de yngste fodboldspillere

FC Roskilde vil gerne være med til at sikre, at alle de unge talenter, der spiller fodbold i RB, Svogerslev, Himmelev, Fløng-Hedehusene og S...åby, bliver uddannet af så gode trænere som muligt. Derfor har der i fællesskab med DBU gennem november måneds mange weekender været afholdt træner kurser i Roskilde Idrætspark, hvor fokus har været på, hvordan giver vi de yngste spillere den bedste træning.
20 nye veluddannede trænere har gennemgået mange timers teori og praksis i alle fodboldens facetter, tæmninger, skud på mål, afleveringer osv.

Sidst i januar skal de så til eksamen og så får de deres C licens trænerudd.
Tillykke herfra FC Roskilde

Carsten Reinholdt

Velkommen til Jesper Juul Andreasen som ny fysisk træner i FCR U

Jesper starter i løbet af december måned.

Jan Zirk stopper som cheftræner for U19. Holdet blev informeret efter søndagens sejr over Silkeborg. Klubbens sportslige ungdomsledelse vil gå i gang med at finde en afløser hurtigst muligt. Indtil videre overtager assistenttræner Fatih Coskun styringen af drengene.

Stort tillykke til alle hold - fra 2. div til U14 - 5 sejre i weekenden - Super flot !

Tillykke til Madi som er månedens spiller i oktober

Månedens spiller for oktober måned har igennem længere tid været en af de bærende spillere på U17. Han har udvist store lederegenskaber i U17 holdets bestræbelser på at komme til sejre. Månedens spiller har været en rollemodel for de unge på holdet til træning. Altid seriøs, arbejdsom og med en super indstilling.
Det bliver spændende at følge månedens spiller resten af sæsonen og se, hvordan han hele tiden tager små skridt i den positive retning. Han har formået at holde fokus på sin egen udvikling samtidig med, at han bidrager konstruktivt til holdets målsætninger. Månedens spiller passer i mine øjne perfekt i FCR og har klubbens DNA i blodet udtaler cheftræner Jacob Bøtker.

Månedens spiller er Madi (Mathias Buch Reinholdt)
Madi kan se frem til lidt mere hæder en af de kommende dage.

 

Flot afslutning på efterårets talentskole...

Parken var her til morgen fyldt op med ca. 75 talentskoleelever

Det har været 10 søndage fuld af spændende og lærerig færdighedstræning, hvor der især har været fokus på
...
• Løbekoordination
• Vendinger
• Hurtige fødder
• Driblinger
• Spille med begge ben
• Skudteknik med begge ben
• Spille hurtigt i små rum

På gensyn til foråret
Billetsalget starter på www.fc-roskilde.dk til februar 2014.

Så er der opdateret træningstider for vinterhalvåret på holdsiderne

Oktober måneds spiller er Patrick Arentzen fra U14

Patrick er lille af statur, men han har et kæmpe fighter hjerte og er ikke bange for at tage kampen op med de "store" drenge. Patrick driver ofte sine direkte modstandere til vanvid, fordi de slipper aldrig af med ham. Han hænger altid lige i rumpen på dem og jagter bolden.

Patrick har den sidste måned gjort en markant forskel på u14 holdet som central midt. Træner teamet besluttede at flytte Patrick fra back/kant til 6'er positionen efter AB kampen. Siden har Patrick været med til at stabilisere vores centrale midt, både offensivt og defensivt. Han arbejder altid godt og erobrer rigtig mange bolde og arbejder hårdt på at skille sig fornuftigt af med bolden igen. Han har fastholdt sin store arbejdsradius, men han har flyttet sig markant i sin omgang med bolden og minimeret sit boldtab rigtig meget. Ydermere har Patrick udviklet sig, så han i dag er en meget vigtig brik i vores opbygningsspil. Patrick er en dreng med den rette indstilling og en spiller, som FC Roskilde forhåbentlig vil få glæde af mange år frem i tiden. Tillykke til Patrick, som kan se frem mod lidt mere hæder en af de kommende dage.

Billeder af U14

Så kan de yngste ørne ses her på hjemmesiden -  se billeder under U14 - truppen

 

Lukas Kooij er månedens spiller i august.

Lukas har over en længere periode haft et højt niveau til både træning og kamp. Lukas er anfører på U15 holdet og er sammen med Aksel og Serkan blev udtaget til DBU Talencenteret i Ballerup.

Lukas har været med i sæsonens første 3 kampe og er fra sin 6´er position med til at binde holdet sammen. Lukas er meget målrettet og seriøs med sin fodbold. Han træner altid godt og er meget vellidt af sine kammerater. Lukas var ligeledes med i U16 kampen mod Hvidovre, hvor han til trods for sin størrelse spillede hele kampen på den centrale midtbane. Vi glæder os meget til at følge Lukas i FC Roskilde.
Lukas kan se frem til mere hæder en af de nærmeste dage

 

Faxe Kondi ungdomspokalen:

U17 tabte desværre 1-7 til Brøndby's Ligahold, og er dermed ude af pokalturneringen og
U15 er også ude efter 3-2 nederlag ude mod Slagelse fra Mesterrækken.

U17 vandt 8-0 over Tuse i 2. runde af pokalturneringen - og er dermed videre til runde 4, hvor de skal møde Brøndby If's ligahold. Det sker onsdag den 11. september kl 17.30 i Roskilde Idrætspark.

U19 er desværre ude af ungdomspokalen efter et 4-1 nederlag til BGA onsdag den 4. september.

U17 spiller pokalkamp ude mod Tuse, tirsdag den 3. september kl 18.30 på Tuse Kunstgræs

U19 spiller pokalkamp ude mod BGA, onsdag den 4. september kl 17.45 på Albertslund Stadion

U15 spiller pokalkamp ude mod Slagelse, tirsdag den 10. september kl 17.45 på Slagelse Stadion

Velkommen til Jan Zirk som træner for U19

Jan Zirk tiltræder mandag den 22. juli og erstatter Marc Thevis, der er hentet til 2. divisionstruppen, som assistenttræner.

Jan er en moden skolelærer i sin bedste alder - A uddannet træner og bosat i Værløse. Jan har en lang trænerkarriere bag sig primært på seniorplan hos bla. Avarta, Fremad Amager og Roskilde KFUM - og senest som assistent hos Per Nielsen i Hvidovre.

 

Ny assistenttræner til U17

Lars Randrup bliver ny assistenttræner for U17.
Lars er 44 år - A uddannet træner og bosat i Roskilde. Lars har en lang trænerkarriere bag sig primært på seniorplan i Fremad Amager og Jægersborg. Har også været ungdomstræner i Vanløse og B93.
Vi byder Lars velkommen

- Carsten
 

U17 har kvalificeret sig til pokalfinalen i Odense lørdag den 29. juni

Efter at have vundet 2-0 over ligaholdet fra FC Nordsjælland i DBU Sjællands pokalfinale primo juni måned, skulle pokalmestrene fra FC Roskilde i kamp mod pokalmestrene fra DBU København, Hvidovre IF, som havde vundet over FC København i en tæt og spændende pokalfinale.

Kvalkampen mod Hvidovre IF i den forgangne uge bød på flot spillet fodboldkamp som drengene fra FC Roskilde vandt 2-0.
Dermed kvalificerede FC Roskilde holdet sig den landdækkende pokalfinale som afvikles på Odense Stadion lørdag den 29. juni kl. 13.45 mod pokalvinderen af DBU Jylland og Fyn som blev ligaholdet fra Vejle Boldklub Kolding.

Så der er lagt op til en særdeles spændende pokalfinale på TRE-FOR Park (Odense Stadion), hvor ørnene fra FC Roskilde gør arbejdet færdigt og forhåbentlig kan kalde sig Dansk Pokalvinder 2012/2013.

Afslutning på FC Roskildes talentskole

Forårets FC Roskilde talentskole sluttede søndag den 23. juni 2013 af med en lille hyggelig fodboldfest i Parken.

Det var ca. 80 glade drenge som fik noget godt med sig hjem i bagagen efter 10 søndage fuld af spændende og lærerig færdighedstræning, hvor der har været fokus på

• Løbekoordination
• Vendinger
• Hurtige fødder
• Driblinger
• Spille med begge ben
• Skudteknik med begge ben
• Spille hurtigt i små rum

samt mange flere vigtige øvelser for spillere i den aldersgruppe, som spillerne befinder dig på

FC Roskilde talent fodboldskole retter sig ikke kun mod FC Roskildes moderklubber, men også til andre interesserede spillere, der ønsker at få mulighed for at træne målrettet som et supplement udover deres egen klubtræning.

 

Deltagelse dækker 10 gange træning halvårligt. Lige nu er tilmeldingen til efterårets talentskole åben på www.fc-roskilde.dk for billetkøb.

 

Træningen bliver forestået af DBU uddannede trænere rekrutteret fra FC Roskildes ungdomsstab

Månedens spiller - juni

Andreas Juul kåres som juni måneds spiller. Det skyldes dels en god pokalfinalekamp, hvor du også kåres til all Star holdet, men også at du har haft et højt bundniveau gennem længere tid.
Tillykke med hæderen, og vi ser selvfølgelig at du har trøjen på hele august måned, da der ikke kåres en måneds spiller for juli.
God sommer. Carsten.

Månedens spiller - maj

Er altid trænings klar, han tænker elite, han kommer hver gang, han tager imod instrukser og han forstår beskeden. Han har stor lærevillighed og fokus, der gør at han konstant flytter sin spillemæssige formåen og sit fodboldmæssige niveau.
Månedens spiller er Andreas Bahrt Gelmark-Sørensen

Tillykke til Gelle som kan se frem til lidt mere synligt hæder i den kommende uge

Invitation til DBU Sjællands Faxe Kondi Ungdomspokalen U-17 drenge (A) 2012/2013

Det lykkedes FC Roskilde U-17 at sikre sig en flot plads i pokalfinalen mod FC Nordsjælland fra ligaen

 

Pokalfinalekampen afvikles

 

TIRSDAG DEN 4. JUNI 2013 KL. 19.00 I ROSKILDE IDRÆTSPARK

 

Lodtrækning gav FC Roskilde hjemmebanefordelen, og vi håber derfor at se mange FCR´er, fans og andre supportere til en spændende finaledyst på hele byens Stadion i Roskilde Idrætspark.

 

Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at give FC Nordsjælland kamp til stregen på banen - men udenfor - har vi brug for netop din support til at bakke ørnene fra FC Roskilde op til en sejr.

FC Roskilde u14 fik sølv i DBU Sjælland ungdomspokalfinale.

Det lykkedes desværre ikke at hive GULDET hjem til FC Roskilde's yngste ørne i DBU Sjællands ungdomspokalfinale.

Der var lagt op til en spændende pokalfinaledyst mellem Frederikssund og FC Roskilde. Frederikssund havde en revanche tilgode, i det at FC Roskilde i den ordinære turnering i den forgængne uge lige havde besejret Frederikssund holdet med 2-1.

Det var to mandskaber, som var tændte fra start - og der var flere gode chancher til begge hold - men kampen endte efter ordinær spilletid 0-0 og så måtte pokalfinalen afvikles ved straffespark.
Og her trak Frederikssund desværre det længste strå. Frederikssund vandt samlet 4-2.

Nu kan FC Roskildes u17 drenge gøre skaden lidt god igen og vinde deres pokalfinale i Roskilde Idrætspark
tirsdag den 4. juni 2014 kl. 19 mod FC Nordsjælland.

 

FC Roskilde har to unge lovende talenter med på DBU's talentsamling

Oliver Saalbach Ottesen og Mads Friis fra FC Roskilde ungdomsafdeling u15 årgang, har gennem længere tid været gennem DBU's talentudtagelsesprogram. For de to unge lovende talenter blev hele søndagen igen brugt på at vise sit store fodboldtalent frem på DBU's talentsamling i Ballerup. Her var de var blandt de bedste spillere fra Sjælland i hård konkurrence om, at blive udtaget til den landsdækkende talentsamling i Vejle i juni måned, med henblik på at blive udtaget til det kommende U16 Landshold. Det er en hård og lang vej at nå igennem nåleøjet, men de to unge drenge, har hvad der skal til. Med vilje og rette indstilling kan man nå langt og det er både Oliver og Mads et godt bevis på.

 

Mads Friis

Interview med månedens spiller fra marts - Mads Friis

Månedens spiller har allerede prøvet det mange drømmer om - nemlig om at spille for en udenlandsk klub. Og står det til ham selv ja så vender ham tilbage til den fodboldby, der uden tvivl har taget hans fodboldhjerte med storm. Foreløbig er der nogle andre mål der skal nåes først, og vi ønsker ham held og lykke på vejen.

Navn
Mads Næsby Friis

Født
13-07-98

Bopæl
Himmelev

Spiller i FCR for årgang
U15

Har spillet i FCR siden
2011

Moderklub
HVB

Tidligere klubber
HVB , Newcastle juniors


Hvad synes du er det bedste ved at være FCR spiller?
At være sammen med holdkammeraterne, og blive en bedre fodboldsspiller.

Har du et øgenavn/kaldenavn her i FCR?
Jeg bliver kaldt "Friis".

Hvilke støvler spiller du i?
Jeg spiller i et par adidas F50 som jeg selv har designet.

Hvilken plads spiller du?
Jeg spiller som regel på top - altså 9'er, men bliver også sat ned på 10'eren engang imellem.

Hvilken plads ville du spille hvis du selv satte holdet?
9'er

Er der en spiller du ser som et forbillede?
Newcastle legenden Alan Shearer.

Hvad er din favoritklub efter FCR?
Newcastle United.

Hvad er din bedste oplevelse som fodboldspiller?
Det må være da jeg var på sidste DBU talentsamling, hvor jeg scorede 3 mål i kampen.

Hvad er din største skuffelse eller det mest pinlige du har oplevet som fodboldspiller?
Nok da vi spillet uafgjort med HB Køge sidste år om oprykningspladsen.

Hvilke mål har du for dig selv som fodboldspiller?
Lige nu må det være at komme til Vejle til sommer ,hvor det er den afgørende udtagelse til U-16 landsholdet. Men på længere sigt blive prof og spille for Newcastle.

Hvis ikke det skulle ende med at du bliver prof spiller, hvad er så dit drømmejob?
Det har jeg ikke tænkt over.

Hvad er dine fritidsinteresser udover fodbold ?
Hygge med familien, venner og kæresten.

Hvis du fik til opgave at lave et godt FCR cheerleader hold, hvem ville du så udtage som den første?
Det må være Jennifer Love Hewitt. :-)

Månedens spiller - april

Månedens spiller er inde i en forrygende udvikling. Han er til trods for sin kleine fysik utrolig aktiv på venstrekanten med konstante offensive løb. Han arbejder målrettet på sine defensive 1v1 færdigheder og formår at overføre det trænede til kamp. Han møder til træning hver gang og levere en god og koncentreret indsats uden undtagelse.

Så stort tillykke til månedens spiller Rasmus Meng, som i løbet af kort tid kan se frem til lidt yderligere hædersbevis på titlen som månedens spiller.

Marc Thevis FC Roskilde

Vil du inspireres i udviklingen af ungdomsspillere?

FC Roskilde Ungdom tilbyder trænere i moderklubber og samarbejdsklubber muligheden
for at blive inspireret i videreudviklingen af arbejdet med ungdomsspillerne i de respektive klubber.

Hvad

FC Roskildes U19 cheftræner Marc Thevis har igennem en årrække arbejdet med ”den tofodede spiller”.

Fodbold bliver et hurtigere og hurtigere spil. Derfor er vigtigheden af at kunne bruge begge fødder på et højt niveau en fordel, hvis man vil være med på allerhøjeste niveau.

Cheftræner Marc Thevis vil igennem både teori, praksis og i dialog med jer give sit bud på, hvordan han mener, man kan udvikle spillere, som kan bruge begge fødder til at spille med, på et højt niveau.

FC Roskilde tror på, at ”den to-fodede spiller” vil kunne gøre en forskel i fremtiden på fodboldbanen.

Hvor og hvornår

Søndag den 23. juni 2013 kl. 13.00 – 16.00 i Roskilde Idrætspark, Rådmandshaven 10, 4000 Roskilde.

Program

13.00 Velkomst v/Per Jensen

13.15 Intro til dagens emne v/Marc Thevis

14.00 Træning med medier v/ Marc Thevis

15.30 Afrunding og spørgsmål til dagens tema

15.50 Afrunding af dagen v/Per Jensen

Herunder hvad der evt. kunne være interessant at tage op på et kommende inspirationstræningsdag for MK- og samarbejdsklub trænere

16.00 Tak for i dag

Der vil i løbet af dagen være mulighed for at få kaffe, the og kildevand.

Tilmelding

Tilmelding skal ske til Carsten Reinholdt på mail creinholdt@tdcadsl.dk eller mobil 21 71 30 52 senest den 1. juni 2013.

FC Roskilde håber, at der vil dukke rigtig mange interesserede trænere op på dagen.

 

På sportsligt gensyn

FC Roskilde Ungdom

Per Henning Jensen T+ ansvarlig

FC Roskilde talentskole

FC Roskilde talentskole for U9 - U12 blev skudt i gang søndag den 14. april 2013

 

FC Roskildes ungdomseliteafdeling har gennem de sidste par år haft et ekstra træningstilbud til ca. 80 spillere (drenge og piger) i årgangene U9, U10, U11 samt U12.

 

Så det var 80 forventningsfulde unge fodboldspillere der i går mødte op i Roskilde Idrætscenter for at få udviklet deres fodbold evner og for at få nogle ekstra hyggelige fodboldtimer ud over deres egen klubtræning. Og hvem ved, måske vi om nogle år ser nogle af de kommende talentskoleelever på hele byens hold.

 

Tilbuddet retter sig ikke kun til FC Roskildes moderklubber, men også til andre interesserede spillere, der ønsker at få mulighed for at træne målrettet som et supplement udover deres egen klubtræning.

 

Deltagelse dækker 10 gange træning halvårligt. Talentskolen kører både forår og efterår. Tilmelding for efteråret starter medio maj på www.fc-roskilde.dk for billetkøb.

 

Træningen bliver forestået af DBU uddannede trænere rekrutteret fra FC Roskildes ungdomsstab, hvor Michael Andersen er skoleleder. Michael er A uddannet træner og har gennem mange år haft med børnetræning at gøre.

 

På talentskolen får de unge spillere en spændende og lærerig færdighedstræning, hvor der primært er fokus på:

• Løbekoordination
• Vendinger
• Hurtige fødder
• Driblinger
• Spille med begge ben
• Skudteknik med begge ben
• Spille hurtigt i små rum

samt mange flere vigtige øvelser for spillere i den aldersgruppe, som spillerne befinder dig på

 

Der trænes efter de aldersrelaterede principper fra DBU.

 

Årets talentskole slutter af med lille fest på Stadion søndag den 23. juni til fælles holdbillede på tribunen og uddeling af diplomer til alle.

Carsten Reinholdt
FC Roskilde
Mobil 21 71 30 52

Månedens spiller - marts

Månedens spiller gjorde et flot indtryk ved sidste talentcentersamling og scorede blandt andet 3 mål i den afsluttende kamp. I de to træningskampe i marts måned har han scoret 4 kasser. Månedens spiller møder hver gang til træning og har en rigtig god indstilling til at dygtiggøre sig. Der er andre klubber end FC Roskilde, der er opmærksomme på må...nedens spillers kvaliteter og han er derfor været til prøvetræning i FC Midtjylland 2 dage i marts måned.
Kronen på værket udsprang i påskens stævne i Sverige/Göteborg, hvor han scorede i hele 5 ud af 6 kampe. Det tegner til en spændende sæson.

Tillykke til Mads Friis som er månedens spiller
Mads kan se frem til mere hæder een af de kommende dage.


 

Månedens spiller – Februar

Daniel Gelmark

Månedens spiller viser ikke bare talent på banen, han viser også i dette interview at han er en ambitiøs ung mand med et stort fodboldhjerte, og en god portion humor med glimt i øjet.  

 

Navn

Daniel Gelmark

Født

08.04.99

Bopæl

 Jyllinge

Spiller i FCR for årgang

U14

Har spillet i FCR siden

U14

Moderklub

HVB

Tidligere klubber

Jyllinge Fc, Ølstykke Fc og HVB

 

Hvad synes du er det bedste ved at være FCR spiller?

”Det bedste ved FCR er at man får en god træning, imens man hygger sig med sine venner”

Har du et øgenavn/kaldenavn her i FCR?

”Gelmark”

Hvilke støvler spiller du i?

”Nike CTR og Nike Mercurial Vapor”

Hvilken plads spiller du?

”Venstre kant”

Hvilken plads ville du spille hvis du selv satte holdet?

”Venstre kant”

Er der en spiller du ser som et forbillede?

”Christiano Ronaldo”

Hvad er din favoritklub efter FCR?

”Real Madrid”

Hvad er din bedste oplevelse som fodboldspiller?

”Min fedeste oplevelse som fodboldspiller er at jeg er kommet med i FCR truppen”

Hvad er din største skuffelse eller det mest pinlige du har oplevet som fodboldspiller?

”Jeg har ikke rigtig haft de store skuffelser”

………………………………. men mon ikke det er fordi at det ærgerlige og ufortjente nederlag til Køge efter straffesparkskonkurrence i Kvartfinalen i Future Cup Gøteborg her i påsken stadig er lidt for tæt på ??

Hvilke mål har du for dig selv som fodboldspiller?

”Mit mål det er at blive professionel fodboldspiller og spille noget international fodbold”.

Hvis ikke det skulle ende med at du bliver prof spiller, hvad er så dit drømmejob?

”Har ikke et bestemt drømmejob, men det skal være et job inden for fodboldens verden”

Hvad er dine fritidsinteresser udover fodbold?

”Mine fritidsinteresser udover fodbold er mine venner”

Hvis du fik til opgave at lave et godt FCR cheerleader hold, hvem ville du så udtage som den første?

”Tøsen Messi”

 ………….. ja, ingen tvivl om at vi her har at gøre med en ægte Ronaldo/Real Madrid fan J.

FC Roskilde ungdoms målaktier

Månedens spiller - februar

Månedens spiller februar 2013 har været igennem en yderst tilfredsstillende udvikling den seneste tid og har i særdeleshed været en af nøglefigurerne på sit hold i rivende udvikling.

For det første kan månedens spiller med sine 5 fuldtræffere i det seneste 5 kampe pt. kalde sig for holdets topscorer, hvilket er et godt bevis på hans skarphed. For det andet har februar måneds spiller gennem den seneste måned arbejdet benhårdt til træning og kamp samtidig med at han har bevaret det gode humør. For det tredje har han fået store roser efter at have deltaget i de seneste oprykningstræninger. Med sin målnæse, evne til at arbejde hårdt til træning og kamp samt sine præstationer til oprykningstræninger, har han fortjent at blive månedens FCR-U spiller.

Månedens spiller er: Daniel Gelmark

Tillykke til Daniel, som kan se frem til mere hæder een af de kommende dage.

Sportslige hilsener
Carsten
Månedens spiller - Januar

Månedens spiller - Januar

Mads ”Lunde” Nielsen

 

FC Roskilde Ungdoms hjemmesideredaktion fangede januar måneds FCR-U spiller Mads ”Lunde” Nielsen over telefonen til et interview om løst og fast. 

Mads kunne fortælle at det helt bestemt havde været en god oplevelse at være månedens spiller – og der havde været masser af respons og lykønskninger.

 

Navn

Mads Nielsen

Født

07.10.95

Bopæl

Karlslunde

Spiller i FCR

For U19

Har spillet i FCR

Siden U15

Moderklub

RB 06

Tidligere klubber

Karlslunde

 

Hvad sætter du mest pris på ved at spille i FCR?

”Det er en god blanding af venner, og trænere der tager godt imod en”  

Har du et øgenavn/kaldenavn her i FCR? 

”LUNDE, og der kommer af der var 3 der hed Mads da jeg startede i FCR, og ja så blev Karlslunde – til LUNDE” 

Hvilke støvler spiller du i? 

”Nike CTR har været favorit støvlen de sidste par år”

Hvilken plads spiller du?

”Midterforsvar”

Hvilken plads ville du spille hvis du selv satte holdet?

”Midterforsvar - det er det jeg er bedst til”

Er der en spiller du ser som et forbillede?

”Det må nok være Agger – pga. hans spillestil”  

Hvad er din favoritklub efter FCR?

”Klart Chelsea – dem har jeg holdt med så længe jeg kan huske”

Hvad er din bedste oplevelse som fodboldspiller?

”Det må nok være da jeg vandt SM med Karlslunde som U14 spiller – efter slutspil på Møn tror jeg det var” 

Hvad er din største skuffelse eller det mest pinlige du har oplevet som fodboldspiller?

”Der umiddelbart ikke nogen”

Men let presset kommer det alligevel frem, at  ……………

”Nå jo, der var jo dengang jeg som U13 spiller i Karlslunde fik gult kort for skuespil i feltet og så fik jeg derefter brokket mig til et rødt – DET var pinligt !” (og ikke populært hos træneren, der var Mads’ far)   

Hvilke mål har du for dig selv som fodboldspiller?

”Gøre det godt for FCR U19, og blive fast mand og senere komme på senior.  Trænede som U17 lidt med senior, og fik fornemmelsen af forskellen i tempo og fysik”.

Hvis ikke det skulle ende med at du bliver prof spiller, hvad er så dit drømmejob?

”Jeg går på Handelsskolen i Køge på idrætslinjen. Revisor tror jeg” 

Hvad bruger du fritiden på udover fodbold?

”Handelsskolen, styrketræning, og sammen med venner i weekenden”

Hvis du fik til opgave at lave et godt FCR cheerleader hold, hvem ville du så udtage som den første?

”Megan Fox”

Ny medhjælper i FCR U

Det er en stor glæde, at Kenn Karlsson har sagt ja til at tiltræde som medhjælper i FCR U.

Kenn's arbejdsopgaver vil bl.a. at være den person, som bare er til stede i Parken, som hjælper med akut opståede ting som skal løses, fx. låse op for spillerne, hvis træneren ikke er mødt frem i tide etc.

Herudover at være den gode hjælper for alle fire hold samt trænere og ledere.

Nu er Kenn også bare et menneske, så han vil naturligvis ikke være 24/7 i Parken.

Velkommen ombord til Kenn.

/CR

Ny målmandstræner i FCR U

Ny målmandstræner i FCR U

Det er en stor glæde, at FCR U har fået ansat Claus Nørgaard, 50 år, snart M2 uddannet målmandstræner, som ny målmandstræner efter Steen G. Andersen, som efter eget ønske har valgt at stoppe.

Claus er allerede at finde på træningsbanen i denne uge tirsdag og onsdag, og glæder sig til at møde alle talenterne på banen.

Velkommen ombord til Claus.

/CR 

De yngste ørne er Sjællandsmestre

De yngste ørne er Sjællandsmestre

FC Roskildes U14 hold vandt finalestævnet i weekenden og er nu Sjællandsmestre i indedørsfodbold. Drengene er gået videre fra sæsonens indledende stævner og er blevet bedre fra gang til gang. Det kulminerede så i Tune Hallerne, hvor drengene vandt alle fem kampe. Finalen blev vundet med 3-2 over BSV i en kamp, hvor trænere og supportere bed negle på sidelinien; mens drengene holdt hovedet koldt. Holdet bestod af følgende spillere: Marcus Tangvig, Lukas Kooij, Daniel Gelmark, Kristoffer Nielsen, Kenan Aydin og Conrad Lunde. Afslutningen på indendørssæsonen markerer begyndelse på et vigtigt forår, hvor de yngste talenter fra FC Roskilde skal spille for at kvalificere sig til 1. division og komme videre i pokalturneringen.

Stort tilykke til FCR u14 med den flotte titel

 

Mads "Lunde" Nielsen kan snarest se frem til månedens hæder ! Tillykke med titlen fra hele FCR.

 

Sportslige hilsener

Carsten Reinholdt

Fem FCR drenge viste flaget på ved idrætsfesten (RIU) 2013 i Roskilde Hallerne

Tak for indsatsen til Karlo, Torp, Aske, Kornum og Lind


FC Roskilde Ungdom
Nyhedsinformation
 

Idrætsdag

I forbindelse med, at Roskilde Idræts Union i samarbejde med Roskilde Kommune, Roskilde Festival og Roskilde Kongres- & Idrætscenter afvikler årets idrætsfester den 1. og 2. februar 2013 bliver der lørdag den 2. februar afholdt idrætsdag ved Roskilde Hallerne, hvor FCR er tilmeldt.

Arrangementet er for børn mellem 6-12 år og vil strække sig fra ca. 09.30 - 12.00.

FCR forestår en aktivitet omkring

Skyd fodbold med dagens største fart - evt. præmie til dagens hurtigste.

FCR U17 stiller med 6 drenge v/Kornum, Karlo, Lind, Bonde, Torp og Olund til at styre aktiviteten og profilering af FC Roskilde

Sportslige hilsener
Carsten


FC Roskilde Ungdom
Nyhedsinformation
 

I gangsættelse af nyt tiltag i FCR U

Hver måned kåres ”månedens spiller” i FCR Ungdom.

Trænergruppen i hver årgang indstiller hver den 1. i måneden (første gang 1. februar 2013) en til to spiller i truppen til den æresfulde kåring som "månedens spiller".

Indstillingen foretages ud fra nogle valgfrie kriterier af trænergruppen. Det kan være den seriøse, den kreative, den munter eller bare den bedste spiller i måneden.

Trænergruppen skal naturligvis begrunde sit valg for sin indstilling.

Herefter vælger Per, Michael og undertegnede den spiller som kåres til "månedens spiller”.

Månedens spiller belønnes bl.a. med en biograftur for to med popcorn og sodavand
- og det er helt valgfrit, hvem man vil have med sig i biffen, bare det er en hold kammerat :)

Udover at blive belønnet med en "præmie" skal det også synes på banen. Derfor skal månedens spiller træne i FCRs officielle udebanedragt hele måneden efter.

Pink mod blåt så er man ikke i tvivl. (!).

"Månedens spiller" bliver der efterfølgende lavet en lille reportage om med foto, som naturligvis bliver lagt på hjemmesiden.

Sportslige hilsener
Carsten


FC Roskilde Ungdom
Nyhedsinformation
 

Velkommen til et nyt medlem i trænergruppen

FCR U har ansat Ulrik Oxfeldt som kompetencetræner. Ulrik er for mange af jer ikke et nyt navn, da han lige er stoppet som assistenttræner for U19.

Ulriks opgaver som kompetencetræner bliver bl.a.

* Medansvarlig af ny FCR årgang
* Vidensdeling og implementering af FC Roskilde i moderklubberne og samarbejdsklubber
* Scouting
* Intern supervision af FCR U hold til træning og kamp
* Specifik træning efter aftale med trænerne

Sportslige hilsener

Carsten


FC Roskilde Ungdom
Nyhedsinformation
 

FC Roskilde Ungdom går nye veje

FC Roskilde har besluttet at gå nye veje for at opnå de bedste betingelser for vores talentudvikling. Det betyder, at vi har besluttet, at vi træner på de nye kunstgræsbaner i Roskilde Idrætspark hele året.

Det har længe stået klart for ledelsen i FCR Ungdom, at forholdene, som ungdomsholdene har trænet på i Darup Roskilde Idrætscenter ikke har været optimale. Det drejer sig både om banerne, placeringen, faciliteterne samt det faktum, at ungdomsholdene ikke har kunnet træne samtidig. FCR har derfor ønsket forhold, som har kunnet opfylde vores behov.

Det er nu besluttet, at løsningen hedder træning på de nye kunstgræsbaner i Roskilde Idrætspark hele året. Vi er bevidste om, at det kan opfattes som et kontroversielt valg at træne på kunstgræs hele året, og der er da også både fordele og ulemper ved valget

Bedste udviklingsmuligheder
Ved at træne på de nye kunstgræsbaner, sikrer vi, at vi har optimale betingelser for drengene til at udvikle sig. FCR U lægger stor vægt på, at en FCR spiller er teknisk dygtig, pasningsstærk og kan spille pasningsspil i højt tempo. De nye baneforhold giver netop optimale betingelser for det.

Risiko for skader?
FCR har undersøgt, om der er bevis for, at træning og spil på kunstgræsbane giver flere skader end normalt, og der er ingen undersøgelser på nuværende tidspunkt, der kan fastslå, at brugen af kunstgræsbaner skulle øge skadesfrekvensen. En af de ting, som kan gøres for at modvirke skader, er fx at investere i en speciel kunstgræsstøvle.

FCR U har arbejdet på, i samarbejde med Stadium, at lave et godt tilbud på et udvalg af kunstgræsstøvler. Et tilbud som bliver med prisgaranti mod Unisport, hvorfor vi næsten godt tør garantere, at I ikke finder støvlerne billigere andre steder. Når I så køber støvlerne hos Teamsales - så husk også at melde jer som Supporters til FCR. J

Hvad med udekampe?
FCR er bevidste om, at når vi spiller på udebane, er det i de fleste tilfælde på græs. Det kan i nogle tilfælde give udfordringer i starten af kampen. Men vi er overbeviste om, at drengene efter kort tid ikke vil mærke nogen markant forskel, så de vil kunne præstere, som de skal.

Større samarbejde og fællesskab
FCR U har længe ønsket at blive en samlet enhed. Det har indtil nu ikke været muligt, da rammerne i Darup ikke har været til stede. I Roskilde Idrætspark klæder vi om sammen, træner sammen, udveksler ideer på tværs af årgangene osv. Alt sammen noget, som er med til at sammentømre ungdomsafdelingen.

Logistikken
Der er ingen tvivl om, at Roskilde Idrætspark for de fleste, især hvis man kommer med offentlige transportmidler, er nemmere at komme til end til Darup Roskilde Idrætscenter.

Desuden er miljøet i Roskilde Idrætspark mere elitepræget, end det er i Darup.

Konklusion
Alt det ovennævnte kan kun lade sig gøre, hvis vi træner på kunstgræsbanerne hele året. Der findes desværre ikke græsbaner, som vi kan træne på i Roskilde Idrætspark. Banerne er både for dårlige og for små, da de er beregnet til 7 og 9 mandskampe.

Derfor har FCR U på baggrund af træningsfaciliteter, sammenhold og logistik besluttet, at det pt. er det bedste for spillere, trænere og ledere i FCR U, at vi træner på kunstgræsbanerne i Roskilde Idrætspark.

Vi håber, at I vil bakke op om dette, så vi kan give drengene de bedste muligheder.

Hvis I har spørgsmål stort som småt så er I velkommen til at kontakte en af os i den sportslige teamledelse.

Sportslige hilsener

FC Roskilde Ungdom

Carsten Reinholdt, Mobil 21 71 30 52

Per Henning Jensen, Mobil 2013 8474

Michael Lyng, Mobil 40 64 68 06


FC Roskilde Ungdom
Nyhedsinformation

Vi ønsker Erik Krøger Jensen (FCR U17) tillykke med sin A uddannelse

DBU A-træner er en UEFA-blåstemplet uddannelse over 120 timer med afsluttende skriftlig opgave. Opgaven skal sidenhen forsvares ved en eksamen som Erik her primo januar nu har bestået.

Stort tillykke fra os alle her i FCR

Sportslige hilsener

Carsten Reinholdt


FC Roskilde Ungdom
Nyhedsinformation

FCR Talentskolen - tilmelding åbner i uge 4 på www.fc-roskilde.dk

FC Roskildes ungdomseliteafdeling har gennem de sidste par år haft et ekstra træningstilbud til spillere (drenge og piger) i årgangene U9, U10, U11 samt U12.

Det har vi naturligvis også i 2013.

80 drenge har igen i år muligheden for at få udviklet deres fodbold evner.

Dette tilbud retter sig ikke kun til FC Roskildes moderklubber, men også til andre interesseret spillere der ønsker at få mulighed for, at træne målrettet som et supplement ud over deres egen klubtræning.

Tilbuddet går på 10 gange træning i sæsonperioden: Startende i uge 15 og afsluttende i uge 24. Træningen foregår søndag formiddag.

Træningen bliver forestået af DBU uddannede trænere rekrutteret fra FC Roskilde ungdomsstab.

På Talentskolen får du en spændende og lærerig færdighedstræning. Vi vil have fokus på:

* Løbe koordination
* Vendinger
* Hurtige fødder
* Driblinger
* Spille med begge ben
* Skudteknik med begge ben
* Spille hurtigt i små rum

samt mange flere vigtige øvelser for spillere i den aldersgruppe du befinder dig på. Der trænes efter de aldersrelaterede principper fra DBU.

FC Roskilde Talentskole ser frem til endnu et godt halvår.

Prisen for 10 gange træning er 700 kr.

Der er åben for tilmelding frem til mandag d. 1. april

Sportslige hilsener

Carsten Reinholdt


FC Roskilde Ungdom
Nyhedsinformation - alle i FCR U

Nyhed i Stadium "STØT DIN FORENING"

Hjælp os med at få endnu bedre materialer til FC Roskilde Ungdom.

Bliv medlem hos Stadium. Det er ganske gratis - følg instruktionen her - og under STØT forening vælger du FC Roskilde, og vupti hver gang du så herefter handler hos Stadium får FC Roskilde 3% af den samlede købesum, samtidig med at du også selv optjener personlig bonus.

Lad os sammen løfte denne opgave, spred budskabet til familie, venner og bekendte og se hvad vi kan drive det til. Lige nu har FC Roskilde 6 supporters. Den første forening som runder 100 supporters får sat 1.000 kroner ind på bonuskontoen. Skal FCR være den første forening på Sjælland som runder de 100 supporters ?

Vi garanterer, at det kommer FC Roskilde Ungdom til gavn i form af endnu bedre materialeforhold.

Sportslige hilsener

Carsten Reinholdt
 


FC Roskilde Ungdom
Nyhedsinformation - alle i FCR U

Godt nytår
Efter en god lang julepause er det ved at være tid for opstart på banerne igen.

2012 er en saga blot. Et år hvor det rent sportsligt kunne være gået bedre for vores fælles projekt FC Roskilde. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget - 2013 kan kun blive et godt år. Men det kræver lidt af os alle. Hvor der er vilje er der en vej.

Pr. 1. januar 2013 sker der lidt forandringer i FCR organisationen.

Jeg er tiltrådt som administrativ leder/koordinator for FCR ungdom. Der skal ikke herske tvivl om, at FCR U skal opprioriteres på mange positioner. Det er alle enige i. Derfor har jeg også sagt ja tak til rollen med den betingelse, at vi har en stærk sportslig ledelse til at understøtte dette. Det har også været vigtigt for mig, at den sportslige ledelse har beføjelser til at træffe beslutninger, så længe der arbejdes under en godkendt forretningsorden. Jeg glæder mig til at trække i arbejdstøjet sammen med mange gode kompetencer i FCR.

I den sportslige ledelse vil Per Henning Jensen indgå som ny T+ træner.
Per Henning Jensen har selv sagt sin stilling op som talentchef og i stedet ønsket at tage over på T+ stillingen, som er ledig, efter Søren Væggemose er flyttet til Spanien for at arbejde. I tiden før jul og frem til nu har 1. prioritet således været at få fundet en ny talentchef til FCR U, som også skal indgå i den sportslige ledelse.

Fokus for den sportslige ledelse er at få struktureret ungdomselitearbejdet, få skabt en klar og tydelig kommunikation og være langt mere synlig og ikke mindst få ensrettet talentudviklingen i FCR U.

Ny talentchef
Derfor er det også med glæde, at FCR U pr. 1. januar 2013 har ansat Michael Lyng som ny talentchef for FCR U. Michael Lyng er 52 år og A-træner uddannet. Michael har en lang aktiv spillerkarriere med over 400 kampe for AB, Frem og Lyngby samt en lang og bred trænererfaring med sig i bagagen.

Michael Lyng vil allerede i den kommende uge være at finde på banerne. Han glæder sig til at møde og lære jer alle at kende.

Michael Lyng bliver primært ansvarlig for U17 og U19 og koblingen til senior, mens Per Henning som T+ træner bl.a. får fokus på U14 og U15 og kontakten til moderklubberne.

Nyt i trænerstabene
Herudover er nyeste skud i trænerteamet Fatih Coskun, som er ansat som assistenttræner for U19 samt cheftræner for FCR U16. Fatih er 28 år og kommer fra AB, hvor han har været assistent træner for U17 div. holdet.

Herudover også en velkommen til Mads Krogsgaard og Johnny Spangenberg som officielt er startet i FCR U pr. 1. januar 2013 som hhv. cheftræner og assistenttræner for U15. Mads og Johnny kommer begge fra Team Egedal, hvor de har trænet U17 3. div. hold.

Jeg ser frem til et spændende år, der meget gerne må blive et rigtigt FCR år på alle fronter.
Desuden kan jeg oplyse, at vi i løbet af marts måned planlægger at indkalde til et stormøde. Nærmere info følger.

Såfremt I har spørgsmål store som små, er I altid velkommen til at ringe eller skrive til mig.

"Fællesskab skaber styrke"

Sportslige hilsener
Carsten Reinholdt
Mobil 21 71 30 52
 

NYHEDER 2012

Onsdag den 14. november får FC Roskilde besøg af U17 landstræneren, Jan Michaelsen.

Jan vil gerne se og høre, hvordan vi arbejder med vores talenter i FCR.

Jan vil være med til træningen af 22 udvalgte U17 og U19 spillere, samt efterfølgende holde møde med trænerstaben.

Vi ser frem til en spændende aften.

Træning på den nye kunstgræsbane starter fra onsdag den 24. oktober !

Det er med glæde at FC Roskilde kan meddele at der er fundet en ny træner til U15 holdet fra 1. januar.

Det er Mads Krogsgaard Rasmussen som er A uddannet og kommer fra Ølstykke, hvor han har trænet de sidste 10 år - de seneste 2 år som U17 træner.
Mads er til daglig ansat i DBU.

U15 vandt pokalkampen mod BGA og skal således videre i pokalturneringen til foråret, hvor de møder Herfølge den 17. april kl 18.30 på hjemmebane.

U19 tabte desværre onsdagens pokalkamp mod Næstved, og er derfor ude af pokalopgøret.

U17 vandt tirsdag den 11. september pokalkampen mod Vestsjælland 1-0 efter forlænget spilletid.

U15 er videre i pokalturneringen efter at have vundet over FC Øresund og BGA i 2. og 3. runde.

Næste kamp er lørdag den den 27. oktober kl. 13.30 på hjemmebane mod BGA.