Ny U19-træner: Skal være modbydelige at spille mod

Af: Alfred Winther Groth

Med Thomas Axel Madsen nylige tilgang som assistenttræner for 1. Divisionsholdet, blev hans gamle stilling som cheftræner for U19 Divisionsholdet ledig. Til at overtage den post blev FC Roskilde i sidste uge enige med 35-årige Metin Celik:

  • Jeg kan godt lide aggressiv fodbold. Jeg kan godt lide at se, at man er på banen og at det er en kollektiv indsats. Jeg har den forståelse, at hvis man gør noget på banen, skal det være helhjertet. 99 % er ikke godt nok. Det skal være 100 % - ellers skal man lade være, siger Metin Celik

Med over 250 divisionskampe som midterforsvar på CV’et har Celik prøvet lidt af hvert i en karriere, der har bragt ham fra OB til tyrkisk fodbold til FC Fyn. Det har uden tvivl hærdet vores nye overhoved for U19-tropperne, der kan se frem til en herre, som gerne ser dem gå til stålet:

  • Den type fodbold, som jeg gerne vil se, er baseret på en benhård indsats, hvor vi har bolden meget. Det er os, der skal styre tempoet i kampen. Vi skal være meget direkte i vores spil, siger Celik, der vil gøre spillerne endnu mere hårdføre,

  • Efter sommerferien kommer vi til at bygge meget mere på de fysiske parametre, så holdene slår sig på os. Vi skal være modbydelige at spille mod.

At guide i en svær tid

Selvom det først var onsdag, at Metin Celik havde sin første træning i FC Roskilde, har han og klubben i et stykke tid haft et godt øje til hinanden. Vores Head of Coaching Per Henning Jensen var nemlig allerede i samtale med Celik for et års tid siden. Men det der ikke dengang blev til noget, faldt hurtigt på plads i næste forsøg:

  • Jeg snakkede allerede med Per (Henning Jensen, red.) for et års tid siden, hvilket ikke blev til noget den gang. Men da Per ringede nu, var jeg på med det samme. Roskilde er en fed by og et fortsat spændende projekt. Da jeg blev tilbudt at være cheftræner for U19-holdet, var jeg ikke et øjeblik i tvivl.

Det er noget overraskende den kun sjette sæson som træner, Celik efter sommerferien tager hul på. Dog har han masser af erfaring med unge spillere – og de vanskelige år, det kan være for nogen efter at have stået i spidsen for BK Frems U21- og U19-hold, været assistent for Hvidovres U19-divisionshold og ABs U17-hold:

  • En af de ting, som vi snakkede om kort inden træningens start var, at jeg selv har været i deres sted. I de år, man spiller U19 begynder alt mulig andet end fodbolden at fylde: Kørekort, skole og kærlighed får mere plads – man bliver meget mere selvstændig. Der er mange, der springer fra. Men også rigtig mange, der vil blive. Og jeg har nøglen til succes til dem, der gerne vil det.

  • Det handler om at pege på de rigtige ting, på de rigtige tidspunkter og give dem en tro på, at det godt kan lade sig gøre, slutter Metin Celik af.

Metin Celik står i spidsen for U19-holdet de næste to uger, inden der venter bronzevinderne en velfortjent sommerferie. Herefter tager de sammen hul på en ny sæson og et nyt spændende kapitel.